Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tři nehody na D11

KRAJ - Všechny ve směru na Hradec Králové. 

Během osmi hodin včerejšího dne 25.11. se na dálnici D11 staly tři havárie. Dvě osobních aut a jedna nákladního vozidla. Všechny tři ve směru na Hradec Králové.
K první nehodě došlo v 11.00 na 66. kilometru v katastru obce Klamoš, při které nákladní auto značky Avia, jehož 49letý řidič chtěl z důvodu poruchy na vozidle zastavit na krajnici, se vlivem podmáčené půdy na nezpevněné krajnici probořil. Na krajnici vznikla škoda za 15 tisíc korun.

Navečer krátce před půl šestou došlo na 72. km v katastru obce Voleč ke druhé nehodě. Zde 28letý řidič osobního vozidla značky Ford Mondeo nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při vyhýbání se neidentifikovanému předmětu dostal smyk, vyjel z dálnice do zatravněného svahu, kde se vozidlo převrátilo na střechu a skončilo kolmo k dálnici přes odvodňovací kanálek. Žádný předmět na dálnici policisté nenalezli a ani žádný jiný řidič ohledně ležícího předmětu v tu dobu nic nehlásil. Policisté u auta zadrželi z důvodu závad osvědčení o registraci vozidla. Škoda na něm byla odhadnuta na 200 tisíc a na svahu 10 tisíc korun.

O necelé dvě a půl hodiny později (19.45) se na 68. km v katastru obce Stará Voda stala třetí havárie. Tentokrát 32letý řidič auta značky VW Passat také nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, kdy při předjíždění strhnul řízení do leva, najel na nezpevněnou krajnici, kde došlo k nárazu do středových svodidel. Policisté na autě odhadli škodu na 150 tisíc a na svodidlech 16 tisíc korun.

Ani u jedné nehod nedošlo k žádnému zranění a ani žádný řidič nebyl pod vlivem alkoholu. Všem třem řidičům byla udělena pokuta ve výši 1100 korun. 

por. Iva Kormošová
26.11.2020, 14.00

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem