Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tři drogové případy

Kriminalisté během jednoho měsíce realizovali tři drogové případy, v nichž figuroval pervitin. 

Kriminalisté třetího policejního obvodu ze čtvrtého oddělení, kteří se mimo jiné zabývají odhalováním drogové kriminality, během posledního měsíce realizovali tři případy, ve kterých hrál hlavní roli pervitin. Při realizaci případů zadrželi čtyři osoby, které jsou podezřelé z výroby a prodeje drog.

V prvním případě pod krycím názvem Krupiér, a po několikaměsíčním sledování, zadrželi čtyřiačtyřicetiletého muže, který prodával pervitin nejčastěji v okolí křižovatky Ohrada v Praze 3. Těchto prodejů kriminalisté zadokumentovali několik desítek a jednalo se téměř o 200 gramů. Zadržení podezřelého proběhlo v bytě v Jabloňové ulici v Praze 10, kde byla následně provedena i domovní prohlídka. Při té kriminalisté nalezli finanční hotovost, velké množství plastových sáčků s přítlačnou lištou, osm digitálních vah a necelých 5 gramů pervitinu o čistotě 74 %. Muž má kriminální minulost, byl již třikrát odsouzen za drogovou trestnou činnost a nyní skončil ve vazbě.

V druhém případě, který byl realizován pod názvem Žiguli, zadrželi devětačtyřicetiletého muže, který prodával pervitin koncovým uživatelům, kdy se jednalo v celkovém součtu o více než 300 gramů pervitinu. Tyto prodeje se uskutečňovaly nejčastěji v jedné z garáží v Čakovicích a také své klienty dojížděl zásobovat na sídliště Černý most. Stíhání muže probíhá vazebně.

V posledním případě se jednalo o realizaci pod názvem Holič a jednalo se v ní o odhalení výrobců pervitinu. Šestatřicetiletý muž a jeho o deset let mladší přítelkyně vařili drogu v jednom z přízemních bytů v Praze 8 Libni a pak ji prodávali koncovým uživatelům. I v tomto případě na jejich zadržení kriminalisté spolupracovali se zásahovou jednotkou pražské policie a zadržení následně skončili ve vazbě. Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili větší množství chemikálií a prekurzorů potřebných k výrobě pervitinu, laboratorní zařízení k výrobě pervitinu, finanční hotovost, váhy, obalový materiál a mobilní telefony sloužící k páchání trestné činnosti.

por. Bc. Jan Daněk – 19. 2. 2019

Odkazy do noveho okna

1 Akce Holič

1 Akce Holič 

Detailní náhled

2 Akce holič2

2 Akce holič2 

Detailní náhled

3 Akce Holič3

3 Akce Holič3 

Detailní náhled

4 AKce holič4

4 AKce holič4 

Detailní náhled

5 Akce Holič5

5 Akce Holič5 

Detailní náhled

6 Akce Krupiér

6 Akce Krupiér 

Detailní náhled

7 Akce Krupiér2

7 Akce Krupiér2 

Detailní náhled

8 Akce Krupiér3

8 Akce Krupiér3 

Detailní náhled

9 Akce Žigul tmavší

9 Akce Žigul tmavší 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem