Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tři dopravní nehody osobních vozidel a motorek

KRAJ: Řidič motorky utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem. 

AKTUALIZACE 13:45 neděle  2.dubna 2017

K havárii motorkáře došlo v sobotu v podvečer u obce Ostopovice. Motorkář najel na krajnici a následně havaroval. Přři havárii utrpěl zranění. Policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Její výsledek byl negativní. Podle prvnitního šetření policistů na místě mohla být přičinou havárie nepřiměřená rychlost. Haváii a přesnou přířinu šetří dopravní policisté.

V neděli 2. dubna v dopoledních hodinách došlo v Brně - Dolní Heršpice na ulici Havránkova k další dopravní nehodě. I při této došlo ke střetu osobního motorového vozidla a motorkáře. Osobní vozidlo odbočovalo vlevo a střetlo se s protijedoucím motorkářem. Ten utrpěl při nehodě zranění. U obou řidičů policisté provedli orientační dechovou zkoušku. Oba výsledky byly negativní. Přesnou příčinu a míru zavinění nyní šetří dopravní policisté. Polocisté na místě dopravní nehody řídí dopravu. Dbejte proto jejich pokynů.

Sobota 1. dubna 2017

První dopravní nehoda se stala u obce Lipůvka. Došlo ke střetu osobního motorového vozidla a motorky, jejíž řidič narazil do vozidla zezadu. U obou řidičů policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. U obou řidičů byla hodnota negativní. Jednačtyřicetiletý řidič utrpěl zranění a byl transportován do nemocnice. Příčinu a míru zavinění nyní šetří dopravní policisté.

V odpoledních hodinách na komunikaci II/380 na křižovatce směrem na obec Sokolnice došlo k další dopravní nehodě s účastí motorkáře. Osobní vozidlo Land Rover Free Lander, jehož řidič jel ze směru od Sokolnice, se střetlo s protijedoucí motorkou. Došlo ke střetu, při němž šestatřicetiletý řidič motorky utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem. U řidiče osobního vozidla policisté provedli orientační dechovou zkoušku jejíž výsledek byl  negativní. Policisté odklánění dopravu přes objízdné trasy přes Sokolnice a Kobylnice. Další objízdná trasa je přes Chrlice. V 18:00 hodin provoz v místě dopravní nehody plně obnoven.

Třetí dopravní nehoda osobního vozidla Roomster a motorky se stala v Břeclavi na tř. 1. máje. Rovněž u těchto řidičů provedli policisté orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu. Tato byla u obou negativní.  Tuto dopravní nehodu policisté řešili uložením blokové pokuty na místě. Příčinou nehody bylo nedodržení bezpečné vzdálenosti motorkáře.

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 1.dubna 2017

vytisknout  e-mailem