Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Třetí erotický podnik na Zlínsku zavřen!

ZLÍNSKO: Kriminalisté obvinili dva muže z kuplířství. 

Dva muži ze Zlína byli obviněni z trestného činu kuplířství. Po několik měsíců totiž prokazatelně provozovali erotický privát na dvou místech ve Zlíně, k velké nelibosti lidí bydlících v sousedství.
Po dlouhém vyšetřování a zajišťování důkazů vrchní komisaři odboru obecné kriminality zlínského krajského ředitelství obvinili z kuplířství sedmatřicetiletého muže a jeho o pět let mladšího známého. Od dubna do prosince loňského roku provozovali erotický privát, ve kterém asi desítka žen poskytovala sexuální služby za úplatu. Polovinu svého výdělku však musely odevzdávat zmíněným mužům. Ti posléze privát přestěhovali na jiné místo, ale fungoval na stejném principu, a to až do letošního května. Pánové inzerovali služby „svých“ dívek v novinách, na letácích i na internetových stránkách. U výslechu dlouho tvrdili, že pouze pronajímali pokoje, posléze se však pod tíhou důkazů přiznali.
Prostituce jako taková trestná v České republice není, pokud se neprovozuje v blízkosti škol nebo podobných zařízení. Za kuplířství neboli kořistění z prostituce však hrozí trest odnětí svobody. V tomto případě oba pánové mohou skončit ve vězení až na čtyři roky, případně až na osm let.
Za poslední rok jde už o třetí podnik svého druhu, jehož činnost naši kriminalisté rázně ukončili. V prvním případě šlo o „masérský salón“ na Jižních Svazích, ve druhém o malenovický „penzion“.
 
6. června 2012, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem