Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Třetí akce ciziny v krátké době

KARLOVARSKÝ KRAJ – Zjištěny 4 padělané doklady. 

Cizina - ChebskoCizinecká policie pokračuje v akcích zaměřených na cizince. Včera v dopoledních hodinách proběhla součinností akce s Oblastním inspektorátem práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj pod názvem „Zlata“.

V jedné z firem na Ašsku, zjistili policisté celkem 4 osoby, které se při kontrole totožnosti prokázaly předložením průkazu tzv. ID karty občana cizí republiky opatřenou skutečnou fotografií své osoby s vyplněnými osobními identifikačními údaji, jako průkazem vlastním. Kontrolované osoby se tak vydávali za občany jiné státní příslušnosti.

Všechny 4 předložené doklady byly podrobeny odbornému posouzení specialistou pro odhalování neregulérních dokladů z Oddělení dokladů a specializovaných činností Odboru cizinecké policie. Specialista zjistil, že se jedná o celkový padělek, tedy o padělanou veřejnou listinu.

Čtyři osoby, které se prokázaly padělaným průkazem, byly zadrženy a téhož dne jim bylo sděleno podezření z přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny, neboť na podkladě zjištěných skutečností je dostatečně odůvodněn závěr, že v souvislosti s prokázáním své totožnosti a prokázáním oprávněnosti svého pobytu na území ČR měli užít padělanou veřejnou listinu jako pravou.

Cizinci jsou zadrženi a byli umístěni do policejní cely. Policisté dnes předají spisový materiál společně se zadrženými osobami Okresnímu státnímu zastupitelství v Chebu, které následně předá zadržené osoby s Návrhem na potrestání Okresnímu soudu v Chebu.

Video z akce ZDE

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
26. 9. 2017

Odkazy do noveho okna

Cizina - Chebsko

Cizina - Chebsko 

Detailní náhled

Cizina - Chebsko

Cizina - Chebsko 

Detailní náhled

Cizina - Chebsko

Cizina - Chebsko 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem