Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Trestu se nevyhne

LIBEREC – Za krádež mu hrozí až tři roky ve vězení. 

V pondělí 17. září, krátce po sedmnácté hodině, navštívil jednu z liberecký prodejen s oblečením, 59letý recidivista.

Hnán zvrácenou potřebou opatřit si cizí věc a nemít v úmyslu za ni zaplatit, procházel mezi regály. Oči na stopkách, umně kamuflované svrbění rukou a jen tak nedopatřením pootevřená taška. Jistě by byl rád i za mimikry a iluze budící zdání spořádaného kupujícího by byla téměř dokonalá. Leč neklamná znamení, která doprovázejí trestnou činnost takovýchto lapků, zaznamenal ostřílený pracovník ostrahy.

Dva kusy sportovních oděvů renomovaných značek zmizely v útrobách recidivistou nesené tašky. Aniž by brvou významně hnul, namířil si to obtěžkán lupem v hodnotě téměř tří tisíc korun, ven z prodejny. Reakce ostrahy byla ukázková. I přesto se však recidivista pokusil skrýt se ve vedlejším krámku. V krámku s hračkami. Leč nezapadl zejména svým věkem mezi hravou droboť a jeho počínání tak bylo nutně odsouzeno k nezdaru.

I skončil nepoučitelný lapka ve spárech mužů zákona, kteří jej eskortovali do policejní cely. Zde muž z Loun setrval do chvíle, než mu policejní komisař sdělil ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 

18. září 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem