Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Trestní stíhání

OLOMOUCKO - Obvinění distribuovali drogy na Olomoucku. 

Začátkem tohoto týdne realizovali kriminalisté územního odboru Olomouc, oddělení obecné kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování, na základě dlouhodobě rozpracované operativní činnosti, další případy na úseku drogové problematiky. Výsledkem je trestní stíhání tří mužů ve věku 25, 26 a 39let z Olomoucka. Všichni tři byli obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvěma obviněným ve věku 25 a 26let hrozí, v případě prokázání viny a odsouzení, trest odnětí svobody až na pět let, 39letému obviněnému, v případě prokázání viny a odsouzení, až desetiletý pobyt za mřížemi. Všichni tři obvinění se znali.

Samotná realizace proběhla v pondělí 4. 6. 2018. Na základě předchozího souhlasu se zadržením, vydaného státním zástupcem, byli všichni tři muži zadrženi v místech jejich současného bydliště, 39letý muž právě v okamžiku, kdy mělo dojít k předávce drogy dalšímu odběrateli. Ještě téhož dne provedli kriminalisté domovní prohlídky, při kterých zajistili věci, související s nelegální distribucí drog, mimo jiné i krystalickou látku, sáčky s krystalickou látkou a sušenou rostlinnou hmotu. Zajištěné věci budou zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz.

Jak kriminalisté zjistili, 25letý obviněný měl nejméně od ledna 2017 na teritoriu města Olomouce distribuovat za úplatu, zdarma či protislužbu psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin, několika dalším odběratelům, a to v různých dávkách a množství. Metamfetamin měl získávat od dalších, blíže neustanovených osob. Mezi jeho odběratele patřili muži i ženy ve věku od 18 do 32let z Olomoucka. Rovněž i on je příležitostným uživatelem drog.

Druhý obviněný, 26letý muž, měl nejméně od června 2015 do doby svého zadržení, distribuovat na teritoriu města Olomouce psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin dalším osobám, a to ať už za úplatu či zdarma, a to v různých dávkách a množství. Metamfetamin, tzv. pervitin, měl získávat od blíže neustanovených osob. Mezi její odběratele patřili muži i ženy ve věku od 19 do 31let z Olomoucka. Rovněž i on je uživatelem drog.

Posledním obviněným je 39letý muž z Olomoucka, který měl od konce roku 2016 distribuovat na teritoriu města Olomouce psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin, několika dalším osobám, a to ať už za úplatu, či zdarma, a to v různých dávkách a množství. Psychotropní látky měl kupovat od dalších, blíže neustanovených osob. Mezi její odběratele patřili muži i ženy ve věku od 20 do 37let z Olomoucka. Rovněž i on je uživatelem drog. V případě obviněného 39letého muže dali kriminalisté podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání obviněné je vedeno vazebně. V případě obviněných ve věku 25 a 26let je trestní stíhání vedeno na svobodě.

por. Mgr. Irena Urbánková

8. června 2018

vytisknout  e-mailem