Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Trestní řízení ve věci neoprávněného vstupu na území České republiky v roce 2017

Žadatel se domáhal poskytnutí informace o počtech trestních řízení ve věci neoprávněného vstupu na území České republiky osobami příchozími na letiště Václava Havla v Praze s falešným či neplatným cestovním dokladem v roce 2017. 

Policie České republiky poskytla žadateli informaci o počtu trestních řízení, které řešil v roce 2017 Inspektorát cizinecké policie působící na výše uvedeném mezinárodním letišti. Jednalo se celkem o 5 případů, kdy se cizinec pokusil prostřednictvím padělaného či pozměněného dokladu vstoupit na území České republiky. Z tohoto počtu byl ve 4 případech předán Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 6 v rámci zkráceného přípravného řízení materiál s návrhem na potrestání podle §179c odst. 2 písm. a) trestního řádu a v jednom případě státní zástupce vydal pokyn věc odložit podle § 159a odst. 1 Trestního řádu a dále postupovat podle zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky.

Dále se žadatel domáhal seznamu všech stížností podaných v roce 2017 na postup Policie České republiky při vyřizování žádostí o azyl těch osob, jež na území České republiky vstoupily na letišti Václava Havla v Praze, v rozsahu informací o jednacím čísle a způsobu vyřízení každé stížnosti (opodstatněná/neopodstatněná/vyřízená/dosud nevyřízená stížnost). Žadatel byl informován, že k podání informací z problematiky žádostí o azyl i případných souvisejících stížností je příslušný Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra České republiky.

kpt. Mgr. Jindřiška Pospíšil Kaminská - 27.3. 2018

vytisknout  e-mailem