Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Trestní odpovědnost online - prevence distančně

Ms kraj - preventivní aktivita 

S ohledem na nadále přetrvávající epidemiologickou situaci nelze vykonávat kontaktní preventivní aktivity, především policisté nemohou za žáky do základních a středních škol. Na tuto situaci zareagovali moravskoslezští policejní preventisté již na podzim loňského roku 2020 a nabídli školám provádění preventivních aktivit také distanční formou.

Této nabídky opětovně využilo novojičínské gymnázium a dne 22.1.2020 byla realizována distanční formou přenáška na téma „Trestní odpovědnost“, o kterou pro studenty gymnázia požádal vstřícný školní metodik prevence. Online besedy se zúčastnilo 32 posluchačů.

Studenti byli během přednášky seznámeni například s pojmem trestní odpovědnost - kdy a za jakých podmínek vzniká, jak je vedeno trestní řízení orgány činnými v trestním řízení, dověděli se, jaký je rozdíl mezi přestupkem a trestným činem, byl zmíněn význam Orgánu sociálně právní ochrany dětí či evidence rejstříků trestů, apod. Výklad dané problematiky byl tradičně doplněn prezentací, byly objasněny konkrétní kazuistiky a zodpovězeny dotazy pozorných studentů.

Studenti novojičínského gymnázia s přednášející policistkou komunikovali na výbornou, ochotně se zapojovali do diskuze, odpovídali na kladené otázky, sami zajímavé otázky pokládali, čímž významně přispěli ke skvělé atmosféře samotné přednášky a k rozšíření množství získaných informací.   

O preventivní aktivity prováděné distanční formou mohou pedagogové škol žádat oddělení moravskoslezské policie na e-mailové adrese krpt.prevence@pcr.cz.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
nprap. Bc. Marika Jeličová
odělení prevence
vrchní inspektror
22. ledna 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem