Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Trestná činnost ohrožující seniory

HRADECKO – Přednáška sociálním pracovníkům obecních úřadů a sociálních služeb  

V rámci spolupráce hradecké policie a Krajského úřadu Královéhradeckého kraje proběhl dne 6. října 2011 v prostorách Krajského úřadu seminář s názvem „Prevence týrání a zneužívání seniorů“.
Organizace semináře se chopilo Oddělení prevence, rozvoje a sociálně právní ochrany, Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Královéhradeckého kraje ve spolupráci s Centrem evropského projektování.
Projekt byl určen sociálním pracovníkům obecních úřadů s rozšířenou působností a pracovníkům sociálních služeb pro seniory.
Seminář se skládal ze dvou částí, kdy v první části dvaceti posluchačům přednášel policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové. Obsahem přednášky byly informace o trestné činnost ohrožující seniory, informace jak se dá trestné činnosti předejít, jak minimalizovat škody, nebo jaké opatření lze přijmout k lepšímu zabezpečení majetku. Hovořeno bylo o nejpoužívanějších legendách podvodníků, které používají k tomu, aby se vloudili k oběti domů a tam jim důvěřivý senior odhalil svou skrýš s někdy i celoživotními úsporami.
V druhé části přednášel vedoucí střediska Intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím Oblastní charity Hradec Králové. Tento hovořil o problematice, kterou se v centru profesně zabývají se zaměřením ad hoc na specifika seniorů.

Čtěte také:
Dvě přednášky v Domově důchodců – článek z preventivní akce na Královéhradecku
Za seniory na Královédvorsko - článek z preventivní akce na Trutnovsku
Přednáška klientům „Jídelny důchodců - článek z preventivní akce na Královéhradecku

nprap. Jan Čížkovský
7. října 2011
 

vytisknout  e-mailem