Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Traktory na silnici č. I/14

Policisté zasahovat nemuseli 

 

 V rámci protestní akce agrárníků vyrazili v pondělí 29. června 2009 na rychnovské silnice i zemědělci z Rychnovska. V době mezi 9:00 - 12:00 vyjeli na silnici č. I / 14 mezi obcemi Rychnov nad Kněžnou a Dobruška v obou směrech účastníci akce se svými traktory, bagry, cisternami a dalšími zemědělskými stroji. Obě kolony (15 a 11 vozů) se po pohybovaly po tomto předem stanoveném úseku a setkaly se dvakrát mezi obcemi Solnice a Ještětice. Policejní hlídky z rychnovského dopravního inspektorátu a Obvodních oddělení v Rychnově nad Kněžnou i Dobrušce pohyb kolon monitorovaly a v případě nutnosti obnovení silničního provozu byly připraveny zasáhnout. Při otáčení kolon v Dobrušce řídili provoz na silnici policisté z Dobrušky, se kterými spolupracovali i strážníci Městské policie. 
Částí rychnovského regionu mezi obcemi Dobruška a Bohuslavice projížděli další protestující agrárníci. I jízdu této kolony monitorovali rychnovští a náchodští policisté.
Rychnovští policisté v průběhu dopoledne na daných úsecích nezaznamenali žádné narušení veřejného pořádku ani ohrožení bezpečnosti silničního provozu a celý průběh akce se obešel bez jakýchkoli incidentů.
por. Mgr. Alena Kacálková
29. června 2009

 

vytisknout  e-mailem