Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tragický víkend na silnicích jižní Moravy

Na silnicích zemřeli při dopravních nehodách tři lidé 

 

     Bohužel také tento víkend přinesl tragické oběti dopravních nehod. Během víkendu na silnicích a dálnicích v rámci správy Jihomoravského kraje došlo k 93 dopravním nehodám s hmotnou škodou přes čtyři milióny korun. Horšími následky jsou však oběti na životech a vážná zranění účastníků dopravních nehod. Při nehodách zemřely tři osoby a pět utrpělo vážná zranění, dvacet devět účastníků dopravních nehod vyvázlo s lehkým zraněním.

     Smrt si vyžádala dopravní nehoda, ke které došlo v sobotu před třetí hodinou ráno na 163. kilometru dálnice D-1 ve směru na Prahu. Řidiči nákladního vozidla Volkswagen měl při jízdě v odbočovacím pruhu do cesty vstoupit dvaačtyřicetiletý muž. Řidič již nedokázal zabránit střetu. Muž v nemocnici zraněním, která při střetu s nákladním vozidlem utrpěl, podlehl.

     V sobotu v půl šesté ráno došlo k dopravní nehodě vozidla Škoda Felicia u obce Oleksovice na Znojemsku. Jednatřicetiletý řidič podle všeho pozdě zareagoval na před ním jedoucí traktor s přívěsem a zezadu do něj narazil. Řidič při převozu do nemocnice zraněním podlehl.

     N Břeclavsku v neděli po sedmé hodině večer zemřel při dopravní nehodě na komunikaci mezi obcemi Mikulov-Milovice třiadvacetiletý muž ve Škodě Felicii. Vozidlo se v levotočivé mírně klesající zatáčce dostalo do smyku, následně vyjelo mimo komunikaci a několikrát se převrátilo pod klesající svah v lesním porostu.

Přesné příčiny i zavinění jednotlivých dopravních nehod i nadále vyšetřují policisté.

Zvukový záznam: DNvíkend.mp3

vytisknout  e-mailem