Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragický střet u DOC Mercury

České Budějovice - Během 24 hodin vyhasl na jihočeských silnicích další lidský život. 

Dnes ráno, krátce po 06:00 hod., přijal operační důstojník Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, oznámení o střetu autobusu a chodce na přechodu pro chodce v Českých Budějovicích, u Dopravně obchodního centra Mercury.

Na místo vyjeli dopravní policisté Územního odboru České Budějovice, kde předběžným šetřením zjistili, že po Nádražní ulici odbočovala vpravo na Žižkovu ulici, řidička autobusu tovární značky Man, na zelené světlo. V tu dobu pravděpodobně do jízdní dráhy vstoupila chodkyně (1957) na přechod pro chodce, tzn. od hotelu Grand k DOC Mercury, kdy dle zjištění na semaforu pro chodce svítilo červené světlo. Řidička již nestačila zastavit a došlo k střetu s chodkyní. Ta na místě následkům těžkého zranění podlehla.

Případ vyšetřují uvedení policisté Skupiny dopravních nehod, kteří získali informace od svědků, přesto přivítáme jakékoli další informace k vyšetřované události na Územním odboru České Budějovice, Dopravní inspektorát, Skupina dopravních nehod, Plavská 2, České Budějovice, telefon 974 226 588, případně na lince tísňového volání 158.

Připomínáme všem osobám, které přecházejí uvedený přechod, na ostražitost a dodržování dopravních předpisů. Pokud můžete, využívejte podchod, který vás dovede jak k obchodnímu centru, tak i autobusovému a vlakovému nádraží.

Od počátku roku zemřelo na jihočeských silnicích 49. osob.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

1. prosince 2017

Odkazy do noveho okna

Tragická DN v Č. B. I.

Tragická DN v Č. B. I. 

Detailní náhled

Tragická DN v Č. Budějovicích III

Tragická DN v Č. Budějovicích III 

Detailní náhled

Tragická DN v Č. Budějovicích II

Tragická DN v Č. Budějovicích II 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem