Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragický případ útoku psů

KRÁLOVÉHRADECKO - Komisař podal návrh na podání obžaloby obviněných 

Policejní komisař ukončil v těchto dnech vyšetřování v případu útoku psů v obci Lužec nad Cidlinou (září 2016) tím, že státnímu zástupci podal návrh na podání obžaloby otce nezletiletého a majitele psů. Více v článku: Po útoku psů na následky zranění chlapec zemřel.
 
Policejní komisař v průběhu vyšetřování čerpal pro své rozhodnutí jednak z výpovědí a zejména pak ze znaleckých posudků. Z posudků jednoznačně vyplývá a je potvrzeno, že chlapec zemřel v důsledku devastujícího zranění, které mu způsobili útočící psi.

Ze znaleckého posudku z odvětví kynologie dále vyplynulo, že se dalo tragické události předejít, kdyby si muži plnili své zákonné povinnosti a nenechali chlapce bez dozoru.

Z výsledku vyšetřování dále vyplynulo, že se psy, nacházejícími se na pozemku majitele, byly již dříve problémy. Psi v minulosti zaútočili na jiná zvířata a i přes zabezpečení vnikli na pozemky sousedů a pravděpodobnost, že zaútočí, se dala alespoň předpokládat.

Podle znalce není rovněž vyloučeno, že psi by v budoucnu nemohli opět zaútočit. Proto vyšetřovatel podá  státnímu zástupci podnět k podání návrhu na tzv. „zabrání věci“, tj. odebrání psů.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 13. 12. 2016 ve 13:50

vytisknout  e-mailem