Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragické nedělní odpoledne na Malši - aktualizace

České Budějovice – Mladý muž se snažil zachránit člověka topícího se pod Malým jezem na řece Malši. Bohužel utonul.  

Dnes v odpoledních hodinách přijal operační důstojník oznámení o topícím se muži u Malého jezu na řece Malši v Českých Budějovicích. Na místo okamžitě vyrazili všechny jednotky integrovaného záchranného systému. Policisté šetřením na místě a z informací od svědků zjistili, že osmadvacetiletý muž zahlédl topícího se člověka v řece a rozhodl se pro jeho záchranu, bohužel při své snaze zachránit lidský život sám utonul. Policejní a hasičští potápěči celé odpoledne, až do večerních hodin, prohledávali koryto řeky Malše a jeho okolí. Druhou osobu (s největší pravděpodobností muže) se jim nepodařilo nalézt. Pátrání bude pokračovat zítra.

Do pátrací akce bylo v neděli zařazeno 14 policistů, dále jeden psovod se služebním psem, dva potápěči ze Zásahové jednotky policie Jihočeského kraje, 17 příslušníků Hasičského záchranného sboru České Budějovice, 9 strážníků Městské policie České Budějovice a dva členové  Jihočeské záchranné brigády kynologů s dvěma psy.

Dnes pátrací akce pokračuje propátráváním koryta řeky Malše a nábřeží. Do akce jsou zařazeni tři potápěči Zásahové jednotky policie Jihočeského kraje pět příslušníků Hasičského záchranného sboru České Budějovice, z toho čtyři potápěči a dále pak tři psovodi se psy z Jihočeské záchranné brigády kynologů. V odpoledních hodinách byla pátrací akce ukončena s negativním výsledkem.

por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr.cz 

6. června 2016

vytisknout  e-mailem