Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Srážku nepřežil

DĚČÍN - Tragická nehoda ve Varnsdorfu si vyžádala lidský život. 

VARNSDORF – Třetí červnový víkend si vyžádal jeden lidský život. Cyklista projíždějící varnsdorfskou Karlovou ulicí v neděli krátce po čtrnácté hodině pravděpodobně nezvládl levotočivou zatáčku. O chvíli později byl nalezen na místě události bez známek života.  Informace z místa nešťastné události ukazují směrem k čelní srážce cyklisty se stromem. Ta se mu stala osudnou. Muži chyběla cyklistická helma. Přivolaný lékař vyloučil cizí zavinění. Ostatní okolnosti případu leží na bedrech rumburských kriminalistů.
 
Výsledky odborných studií prokázaly, že cyklisté, kteří nosí přilbu, podstupují 19 x menší riziko úmrtí než ti, kteří ji nepoužívají. S pomocí ochranných přileb lze předejít 83% fraktur lebky, 53% zranění měkkých částí hlavy a 48% poškození mozku (informace čerpány ze stránek BESIPu) Před jízdou na kole je vhodné vzít v potaz cyklistické desatero, jenž se zmiňuje o důležitých věcech spojených s pohybem na kole. Nedílnou součástí každého cyklisty by mělo být vhodné cyklistické vybavení, znalost pravidel silničního provozu, zodpovědnost a velmi dobrá schopnost pohybu na vozovce. Dětem a jejich rodičům ze zákona vyplývá povinnost nosit cyklistickou helmu až do 18ti let věku dítěte.
 
Podrobnější informace k používání cyklistického vybavení a bezpečnosti jezdců na kole naleznete na stránkách BESIPu. Odkaz naleznete zde.
 
 
Děčín, 18. června 2013
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem