Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragická nehoda u Vroutku

LOUNY - Zahynul při ní mladý řidič.  

V úterý odpoledne se na silnici II. třídy č. 226 u Vroutku odehrála tragická dopravní nehoda. Došlo k ní kolem 14. 20 hodin poté, co řidič osobního vozidla zn. Škoda Octavia (91. ročník) nepřizpůsobil ve směru od Podbořan na Vroutek rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a v mírné pravotočivé zatáčce vjel do protisměru, kde čelně narazil do levého boku protijedoucího automobilu Škoda Fabia. Při nehodě utrpěl řidič fabie (90. ročník) těžké zranění, kterému na místě podlehl. Nehoda je v dalším šetření lounských kriminalistů.    
 
Objasněné krádeže
 
Začátkem týdne jsme veřejnost informovali o krádežích jízdních kol (více zde). Jeden z těchto případů se odehrál i v Družstevní ulici v Žatci, kde bicykl zmizel z balkonu v mezipatře panelového domu. Policisté tento případ objasnili a ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu krádeže 21letému mladíkovi ze Žatce, který má na svědomí i další trestnou činnost.
Společně s dalšími komplici (84. a 88. ročník) ze Žatce a Vroutku vnikli v minulých dnech na nezajištěný pozemek jednoho ovocného sadu na Žatecku a následně tam nasbírali a odcizili cca 300 kilogramů jablek v hodnotě 3 000 Kč. Všem třem aktérům sdělili policisté za tento skutek ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže ve formě spolupachatelství. Jednadvacetiletý mladík se uvedených trestných činů dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za přečin krádeže odsouzen Okresním soudem v Lounech. Trest odnětí svobody v délce šesti měsíců mu trvá až do 25. října 2015.
 
Ze stodoly zmizela zahradní technika
 
Na pozemek rodinného domu v obci Panenský Týnec vnikl v minulých dnech dosud neznámý pachatel. Překonal dvoumetrové oplocení a následně z neuzamčené stodoly odcizil tři benzinové sekačky na trávu a vertikutátor. Způsobil tím škodu za 49 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.
 
Neplatí na dceru
 
Z trestného činu zanedbání povinné výživy obvinil policejní komisař 40letého muže z Kladenska, který úmyslně neplnil vyživovací povinnost k nezletilé dceři, ač věděl, že je k tomu ze zákona o rodině povinen a bylo v jeho možnostech a schopnostech přispívat na výživu 2 200 Kč měsíčně, jak mu stanovil Okresní soud v Lounech. K rukám matky, která žije s dcerou na Lounsku, již dluží 24 200 Kč. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě.
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 16. září 2015
 


 

 

vytisknout  e-mailem