Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tragická nehoda u Cvikova

ČESKOLIPSKO - Vážná dopravní nehoda se stala dnes odpoledne na silnici I/13 za Cvikovem ve směru na Liberec. Vyhasl zde další lidský život. 

1
Dnes, krátce před půl čtvrtou hodinou odpoledne, přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení ze Zdravotnické záchranné služby o vážné dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 13 u obce Kunratice u Cvikova na Českolipsku. Ze zatím nezjištěných příčin zde došlo v mírné levotočivé zatáčce a v mírném klesání k čelnímu střetu dvou osobních vozidel - osobního vozidla Suzuki, které jelo ve směru od Liberce na Cvikov a vozidla Mercedes, které jelo na Liberec. Na místě bohužel i přes veškerou péči záchranářů vyhasl jeden lidský život, dvě osoby utrpěly těžká zranění. Jedna osoba byla letecky transportována do liberecké nemocnice. Policisté vyloučili u obou řidičů alkohol provedenými dechovými zkouškami.

Komunikace byla od půl čtvrté do osmi večerních hodin z důvodu vyšetřování nehody zcela uzavřena. Policisté na místě odkláněli dopravu přes přilehlé obce. Na místo byl vyžádán soudní znalec z oboru silniční doprava a obě vozidla byla zajištěna pro znalecké zkoumání. V tuto chvíli byl již provoz na této hlavní silnici plně obnoven. 

Případem se nyní zabývají českolipští kriminalisté. 


8. 8. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem