Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická nehoda na Jihlavsku

JIHLAVSKO: Řidič narazil s vozidlem do stromu 

Policisté integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie kraje Vysočina přijali ve čtvrtek 24. března krátce před třináctou hodinou oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici II/523 mezi obcemi Bílý Kámen a Větrný Jeníkov. 

Jednadvacetiletý řidič osobního vozidla VW Golf projížděl po silnici ve směru od Bílého Kamene na Větrný Jeníkov. Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky a při projíždění levotočivou zatáčkou v klesání vyjel s vozidlem na pravý okraj vozovky, kde dostal s vozidlem smyk. Poté přejel vlevo mimo vozovku, kde narazil do travnatého svahu a poté střechou a pravým bokem vozidla do stromu. Při dopravní nehodě si řidič způsobil těžké zranění s ohrožením života a byl letecky z místa nehody transportován do nemocnice v Brně. V pátek 25. března na následky těžkých zranění zemřel. Při nehodě došlo ke zranění spolujezdkyně, která byla vozidlem zdravotnické záchranné služby převezena na ošetření do nemocnice v Jihlavě. Dechová zkouška u řidiče nemohla být pro závažnost poranění provedena. Cestou integrovaného operačního střediska byl zajištěn odběr krve v nemocnici v Brně. Na havarovaném vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 40 000 korun. Další okolnosti tragické dopravní nehod jsou předmětem policejního šetření.

V letošním roce si dopravní nehody v našem kraji vyžádaly již pět obětí. Jedna tragická nehoda se stala v lednu, dvě v únoru a dvě v březnu.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

25. březen 2017

vytisknout  e-mailem