Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická nehoda na hlavním tahu

Strakonice - U Libějovic po nehodě začal hořet kamion. 

Dnes ráno, po sedmé hodině, přijali policisté na lince tísňového volání Policie ČR Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámení o dopravní nehodě nákladního vozidla na silnici I/20 mezi Sedlecem a Libějovicemi, kdy vozidlo je v plamenech a řidič pravděpodobně zůstal uvnitř.

Na místo byly okamžitě vyslány všechny složky Integrovaného záchranného systému, kdy po příjezdu hlídky obvodního oddělení Netolice strážci zákona zjistili, že následky požáru motorového vozidla likvidují příslušníci Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Dále na místo havárie dorazili dopravní policisté Územního odboru Strakonice, kteří šetření a provedeným vytěžením svědků objasnili, že řidič nákladního vozidla tovární značky Volvo s návěsem, který převážel „kráčející bagr“, z dosud neustanovených příčin, při jízdě z Českých Budějovic na Vodňany, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu a účelové cesty na pole, poté se vozidlo tzv. zlomilo v kloubu tahače a začalo hořet. Při požáru explodovaly i palivové nádrže. Přítomní svědci i přes svou snahu už nemohli zaklíněnému řidiči (roč. 1957) pomoci a muž ve vozidle uhořel.

Z důvodu vyšetřování byla komunikace v tomto úseku zcela uzavřena a to až do pozdních odpoledních hodin. Objízdný směr byl stanoven od Sedlece, penzionu Nová hospoda na Dívčice a Týn nad Vltavou. Od Vodňan pak přes Číčenice na Týn nad Vltavou.

Od začátku roku se jedná o 34. oběť na jihočeských silnicích.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

19. června 2019

Odkazy do noveho okna

Tragická DN u Libějovic I.

Tragická DN u Libějovic I. 

Detailní náhled

Tragická DN u Libějovic II.

Tragická DN u Libějovic II. 

Detailní náhled

Tragická DN u Libějovic III.

Tragická DN u Libějovic III. 

Detailní náhled

Tragická DN u Libějovic IV.

Tragická DN u Libějovic IV. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem