Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tragická nehoda motorkáře

ÚO Bruntál - do jednoho auta se vloupali, další dvě chtěli odcizit- nyní jsou ve vazbě a další zprávy z okresu 

Tragická nehoda
V neděli 21.8.2011 v Krnově na křižovatce ulic Dobrovského a Opavská došlo k tragické dopravní nehodě. Krátce po 13,30 hodin jel 67letý muž s vozidlem Opel po ulici Dobrovského. Při odbočování v křižovatce s ulicí Opavskou nedal přednost po hlavní silnici jedoucímu 36letému muži na motocyklu Honda a vjel mu do jízdní dráhy. Motorkář začal brzdit, ale i přesto došlo ke střetu. Mladý muž utrpěl těžká zranění, kterým po převozu do nemocnice bohužel podlehl. Okolnosti této tragické nehody šetří SKPV.
 
Do jednoho auta se vloupali a další dvě chtěli odcizit
Dvojici pachatelů ve věku od 25 do 31 let z Karvinska obvinil policejní komisař SKPV v sobotu 20.8.2011 z přečinů krádeže a pokusu krádeže -vše ve formě spolupachatelství. Svého protiprávního jednání se měli dopustit tím, že v době od 18. do 19.8.2011 v Krnově měli vniknout do vozidla Volkswagen Golf a odcizit z něj různé doklady. Bezprostředně po tomto činu i s odcizenými věcmi byli zadrženi městskými strážníky a převezeni na obvodní oddělení. Dalším šetření policisté spolu s krnovskými kriminalisty zjistili, že oba mladí muži se měli dopustit ještě dalších protiprávních jednání. Ve stejné době se měli pokusit odcizit v Krnově na Sídlišti pod Cvilínem vozidla Volkswagen Golf a Fiat UNO. Do golfu se nedostali a do fiatu vnikli, ale nepodařilo se jim ho nastartovat. Svým jednáním způsobili škodu nejméně 3 tisíce. Oba obvinění jsou nyní stíháni vazebně a hrozí jim trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Z auta vzal peníze a doklady
V Bruntále na parkovišti na ulici Jesenická vnikl dosud neznámý pachatel do vozidla Felicie. Odcizil číšnický flek s finanční hotovostí 8 tisíc Kč, 20 EURO a různé doklady. Způsobená škoda činí 8 700 Kč.
 
Vloupání do prodejny
V Jiříkově v době od 18. do 19.8.2011 rozbil pachatel okno prodejny potravin. Vnikl dovnitř a odcizil různé cigarety v hodnotě 4 tisíce Kč a z pokladny finanční hotovost 8 tisíc Kč. Celková škoda činí 13 tisíc Kč.
 
Krádež nafty
V areálu firmy v Bruntále dosud neznámý pachatel odcizil v době od 18. do 19.8.2011 z nádrže nákladního vozidla 130 litrů nafty. Způsobená škoda činí 4 500 Kč.
 
Majitelé vozidel, pozor!
Další tři případy vloupání do zaparkovaných vozidel, které zde nechají majitelé a jdou sbírat houby či navštívit nějakou památku např. hrad, šetřili policisté v průběhu soboty 20.8.2011. Pachatel či pachatelé způsobili majitelům na vozidlech a odcizených věcech škodu přesahující 53 tisíc Kč.
            Za obcí Jiříkov v místní části Sovinec na parkovišti nad hradem vnikl násilně pachatel do zaparkovaného vozidla Fiat. Přes rozbité okno se dostal do auta, které prohledal. Odcizil kabelku, která byla uložena pod sedačkou. V ní se nacházela finanční hotovost 2 500 Kč, doklady, náramky ze žlutého kovu, mobilní telefon a další osobní věci. Způsobená škoda činí přes 8 tisíc Kč.
            Mezi obcí Podlesí a Karlova Studánka - Hvězda zaparkoval 33letý majitel vozidlo Volkswagen Passat u lesní cesty a šel sbírat houby. Pachatel rozbil na autě okno a vnikl dovnitř. Odcizil různé oblečení, sluneční brýle, spodní prádlo, nabíjecí USB kabel k navigaci. Svým jednáním způsobil škodu poškozením ve výši 10 tisíc, odcizením věcí 6 600 Kč.
            Za obcí Stránské směrem na Sovinec se snažil pachatel vypáčit zámek dveří zaparkovaného vozidla Opel. To se mu nepodařilo a tak rozbil okno. Vnikl do kufru a odcizil motorovou pilu, tři řetězy, lišty a další věci na pilu. Způsobená škoda činí přes 29 tisíc Kč. 
 
Odcizená fábie i octavie
Hned dva případy neoprávněného užívání cizí věci byly nahlášeny policistům v pátek.
            V Osoblaze v noci v průběhu jedné hodiny dne 18.8.2011 odcizil pachatel zaparkovaného vozidlo Fabia combi modré barvy. Způsobená škoda činí 80 tisíc Kč.
            V Bruntále na ulici Horní v době od 18. do 19.8.2011 prozatím neznámý pachatel odcizil vozidlo Octavia combi černé barvy. Majitel měl ve vozidle i dvě dětské autosedačky a v zavazadlovém prostoru ještě dětské odrážedlo a navigaci. Způsobená škoda činí 270 tisíc Kč. 
 
Jízdy a nehody pod vlivem alkoholu
V průběhu víkendu policisté zjistili u sedmi řidičů požití alkoholu před jízdou. Nejvíc nadýchal 23letý muž, který způsobil dopravní nehodu na Albrechticku. U dalších pěti řidičů bylo zjištěno požití alkoholu při silničních kontrolách. Jejich hodnoty při dechových zkouškách se pohybovaly od 0,59 až po 2,1 promile. Z toho dvě řidičky byly ženy.
           Mezi obcí Dolní Moravice a Rýmařov dne 21.8.2011 v 00,45 hodin jel 30letý řidič s vozidlem VW Passat. Při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl řízení a vyjel vpravo mimo silnici do pole, kde havaroval. Při dechových zkouškách mu bylo naměřeno 1,35 a 1,39 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz, zakázali další jízdu a je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Způsobená škoda činí 5 tisíc Kč.
            Dne 19.8.2011 v 19,30 hodin za obcí Osoblaha ve směru na Dívčí Hrad jel 23letý řidič s vozidlem Ford a na rovném úseku chtěl předjet vozidlo Renault, které řídila 30letá žena. Pod vlivem své silné opilosti neodhadl při předjíždění boční odstup od předjížděného renaultu a narazil do něj. Po střetu ujel muž ještě cca 200 metrů, než zůstal stát u krajnice. Při šetření nehody byla u obou řidičů provedena dechová zkouška, která u řidičky byla s negativním výsledkem. Muži bylo naměřeno nejprve 2,57 a následně 2,15 promile. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 55 tisíc Kč.
 
Do auta šel pro rádio
Od pátku 19. do soboty 20.8.2011 násilně vnikl neznámý pachatel v Rýmařově na ulici Žižkova do zaparkovaného vozidla Renault. Z přístrojové desky odcizil autorádio a vzal také plastový držák na mobil i s nabíječkou. Způsobená škoda činí 15 500 Kč.
                                                                      
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
22.8.2011

vytisknout  e-mailem