Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tragická dopravní nehoda v Hrádku nad Nisou

LIBERECKO - Ve čtvrtek 14. května 2015 se kolem sedmé hodiny večer stala v Hrádku nad Nisou vážná dopravní nehoda, při které přišel o život jeden člověk. 

DN Hrádek nad Nisou 1
Včera 14. května 2015 krátce po sedmé hodině večerní jsme z tísňové linky 112 obdrželi oznámení, že na okraji Hrádku nad Nisou se na kruhovém objezdu stala vážná dopravní nehoda. Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Řidič Škody Felicie cizí státní poznávácí značky zde z dosud nezjištěných příčin narazil ve vysoké rychlosti do zídky kruhového objezdu. Náraz katapultoval následně vozidlo na střechu, a to skončilo v konečném postavení ve vegatici uvnitř kruhového objezdu.

Při nehodě utrpěli velmi vážná zranění 54letý řidič cizí státní příslušnosti, tak i jeho 53letý spolujezdec rověž cizí státní příslušnosti. Lékaři spolujezdce na místě resuscitovali, přesto po dlouhých minutách oživovacích pokusů muž na místě nehody svým zraněním podlehl. Druhého muže - řidiče transportoval ve velmi vážném stavu do Krajské nemocnice v Liberci vrtulník. Při nehodě vznikla předběžně hmotná škoda ve výši 10 tisíc korun na poškozené zídce kruhového objezdu a ve výši 20 tisíc korun na poškozeném vozidle.

Po dobu vyšetřování dopravní nehody museli policisté omezit provoz na dané komunikaci. Zhruba po třech hodinách byla vozovka opět zcela průjezdná.
V současné době nehodu šetří Služba kirminální policie a vyšetřování, kdy vyšetřovatel zahájil ve věci již úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, za který hrozí řidiči trest odnětí svobody od jednoho do šesti let. Policisté nyní budou zjišťovat, co bylo příčinou dopravní nehody.

V letošním roce se jedná o druhou smrtelnou nehodu v Libereckém kraji. V roce 2014 bylo na území Libereckého kraje usmrceno při dopravních nehodách celkem 28 osob.

 



 

 

15.5.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Hrádek nad Nisou

DN Hrádek nad Nisou 

Detailní náhled

DN Hrádek nad Nisou 1

DN Hrádek nad Nisou 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem