Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda na železnici

České Budějovice - Neuběhlo ani 24 hodin o střetu na železnici a českobudějovičtí dopravní policisté šetří další nehodu. 

Dnes ráno před 9:00 hod. byly všechny složky Integrovaného záchranného systému Jihočeského kraje vyslány na oznámenou dopravní nehodu na železničním přejezdu v katastru obce Kamenný Újezd, část na Dolech. Po příjezdu dopravní policistů územního odboru České Budějovice, bylo zjištěno, že řidič (roč.1952) jel s osobním vozidlem tovární značky Dacia Logan, ve směru od obce Včelná na Kamenný Újezd, kdy pravděpodobně nerespaktoval světelné a zvukové znamění a vjel na železniční přejezd v době, když přijížděla rychlíková vlaková souprava od Kaplice. Na přejezdu došlo ke střetu, kdy sobní vozidlo bylo vlakem tlačeno po kolející cca 150 metrů ve směru na Včelnou. Řidič ve vozidl utrpěl zranění neslučitelná se životem.

V rychlíkové soupravě cestovala cca 80 cestujících, z nichž nebyl nikdo zraněn a po vytěžení jim byla přistavena náhradní autobusová přeprava osob.

Případ této tragické nehody vyšetřují českobudějovičtí dopravní policisté, ve spolupráci se svými kolegy ze Služby kriminální policie a vyšetřování.

Na jihočeských cestách zemřelo 28. osob.

Připomínáme všem řidičům, aby dbali veškeré výstrahy v blízkosti železničních přejezdů!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

1. srpna 2018

Odkazy do noveho okna

DN vlak s OA K. Újezd II.

DN vlak s OA K. Újezd II. 

Detailní náhled

DN vlak s OA K. Újezd III.

DN vlak s OA K. Újezd III. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem