Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tragická dopravní nehoda na D1 směrem na Polsko

Karvinsko - Dálnice po nehodě byla uzavřena dvanáct hodin. 

V sobotu 4. května 2024 krátce před půl devátou ranní došlo k tragické dopravní nehodě na dálnici na D1 na 376,5 km směrem na Polsko. Dle předběžně zjištěných informací měl řidič tahače převážející tank zastavit na dálnici v pravém jízdním pruhu, a to před sjezdem na Bohumín, kde s největší pravděpodobností čekal na zvednutí závory, aby mohl projet. Řidič osobního vozidla za tímto zastavil, přičemž řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení a bez jakékoliv brzdné dráhy do stojícího osobního vozidla značky Škoda Fabia najel. V osobním autě cestovali dva muži, řidič (r. 1949) a spolujezdec (r. 1973). Řidič osobního vozidla náraz bohužel nepřežil, spolujezdec byl letecky transportován vrtulníkem do nemocničního zařízení. Řidič kamionu byl předán zdravotníkům.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. V současné době je stále dálnice D1 směrem na Polsko uzavřena. Policisté odklání dopravu směrem na Bohumín a Chalupki.

Okolnostmi a příčinami nehodového děje se zabývají kriminalisté z Karviné.

O zprůjezdnění dálnice Vás budeme informovat přes sociální síť X.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zpráva z neděle, 5. května 52024

Kriminalisté z Karviné dnešního dne obvinili 54letéhé řidiče kamionu z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V současné době stále probíhají procesní úkony. V případě odsouzení obviněnému hrozí až šest let vězení.

por. Bc. Eva Michalíková

dne 5. května 2024

vytisknout  e-mailem