Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE: Při čelní srážce dvou osobních aut zemřeli tři lidé

RYCHNOVSKO - Tragickou nehodu ze srpna 2022 vyšetřujeme jako rozšířenou sebevraždu. 

Aktualizace

Po několikaměsíčním prověřování a dále zejména na základě znaleckých posudků z oboru dopravy, soudního lékařství a toxikologie kriminalisté dospěli k závěru, že u prošetřovaného skutku se nejednalo o dopravní nehodu z nedbalosti, ale o úmyslný čin, tzv. rozšířenou sebevraždu, při které měl mladý řidič spáchat i trestný čin dvojnásobné vraždy. Podle těchto zjištění měl řidič Volkswagenu v sebevražedném úmyslu vyvinout velmi vysokou rychlost, v podstatě dvojnásobně převyšující povolenou rychlost v daném úseku, přičemž do posledního okamžiku rychlost zvyšoval, nebrzdil, a čelně se střetl s náhodně protijedoucím vozidlem poškozených, čím způsobil okamžitou smrt nejen sám sobě, ale oběma poškozeným v protijedoucím vozidle Fabia. Vzhledem k tomu, že podezřelý při činu sám zemřel, bude případ po došetření všech detailů odložen.

kpt. Mgr. Eva Prachařová
9. 1. 2023 v 11.15 hodin

-------------------------------------------------------------------------------------------------

K tragické dopravní nehodě, při níž vyhasl život tří lidí,  vyjížděli v pátek 12. 8. 2022 okolo 18.00 hodiny rychnovští dopravní policisté. Krátce předtím  operační důstojník na lince 158 přijal oznámení o střetu dvou vozidel na silnici 2. třídy mezi Rychnovem nad Kněžnou a Rokytnicí v Orlických horách. Z dosud nezjištěných příčin tam 33letý řidič Volkswagenu Golf, jedoucí směrem od Rokytnice, vyjel do protisměrné části vozovky, kde se čelně střetl s protijedoucí Fabií ve směru od Rychnova, v níž cestovala 46letá žena a 18letý spolujezdec.

V důsledku střetu všichni tři účastníci nehody utrpěli zranění, kterým bohužel na místě podlehli. Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Kvůli zajištění všech stop i odklizení následků dopravní nehody byla silnice zavřená několik hodin a řidiči museli jezdit po objízdných trasách přes okolní obce. Určení přesné příčiny nehody i veškerých jejích okolností je nyní předmětem vyšetřování rychnovských policistů dopravního inspektorátu a služby kriminální policie a vyšetřování.

por. Mgr. Eva Prachařová
12. 8. 2022 ve 23.30

Odkazy do noveho okna

Rychnov nad Kněžnou 12.8.2022

Rychnov nad Kněžnou 12.8.2022 

Detailní náhled

Rychnov nad Kněžnou 12.8.2022

Rychnov nad Kněžnou 12.8.2022 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem