Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Tragická dopravní nehoda

MŘP Ostrava - 16.7.2010  

Dne 15.7.2010 kolem 18.55 hodiny došlo v Ostravě-Mariánských Horách na ulici Várenské k tragické dopravní nehodě. 34letý muž řídil motocykl zn. Yamaha YZF-R6 po Várenské ulici ve směru od ulice Českobratrské k ulici Novinářské. Při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou po najetí na rovný úsek vozovky muž zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, kdy pravděpodobně v důsledku tohoto faktu s motocyklem zachytil o při pravém okraji vozovky vyvýšený obrubník. Následkem byl čelní náraz motocyklu do sloupu trolejového vedení na travnaté ploše. Řidič utrpěl těžká poranění hlavy, neslučitelná s životem a na místě jim podlehl. Za jízdy neměl řidič na hlavě nasazenu ochrannou přilbu. 28letý spolujezdec na motocyklu utrpěl při nehodě těžká poranění, jehož léčba pravděpodobně značně převýší dobu šesti týdnů.
Řidič navíc užil k jízdě motocykl, jenž byl dočasně vyřazen pro provoz na silnici. Dále byl muži vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu jednoho roku. Muž tedy nesměl řídit vozidla do května roku 2011.
Doprava byla v místě nehody odkláněna jinými trasami, policisté provedli ohledání místa události, topografickou i fotografickou dokumentaci. Zda byl řidič ovlivněn alkoholem, stanoví následně provedený rozbor. Policejní komisař již zahájil úkony trestního řízení pro přečiny těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trestní zákoník u tohoto přečinu stanoví trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.
Žádáme svědky dopravní nehody, aby jakékoliv informace k věci sdělili na bezplatné lince 158 nebo přímo komisaři por. Romanu Mertovi, komisaři 11. oddělení obecně kriminality Územního odboru služby kriminální policie a vyšetřování Ostrava na lince 974 725 444.
 

vytisknout  e-mailem