Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

CHOMUTOV - Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel...... 

Tragická dopravní nehoda
Včera, kolem osmé hodiny večer, jel po silnici č. 7 ve směru od Chomutova na obec Hora sv. Šebestiána s vozidlem VW Crafter 27letý muž z Duchcova. Dojel před ním jedoucí nákladní vozidlo, z nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím nákladním vozidlem Daf s návěsem, které řídila žena ve věku 39 let z Plzně. Při kolizi utrpěl bohužel řidič VW Crafter zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel, nikdo jiný zraněn nebyl. Alkohol byl u řidičky vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou, celková škoda se vyšplhala na 2 450 tisíc korun. Samotná příčina dopravní nehody je předmětem dalšího vyšetřování chomutovských policistů. Tragická dopravní nehoda.mp3

Poškodil kabel
Chomutovští policisté vyšetřují jednání 39letého muže z Jirkova. V měsíci srpnu se dostal na střechu panelového domu v ulici Marie Pujmanové a tam poškodil vysokofrekvenční koaxiální kabel k vysílači. Celé zařízení vyřadil z provozu a poškozené společnosti tím vznikla škoda za téměř 50 tisíc korun. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, muž je podezřelý z trestných činů poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Za své jednání může v případě odsouzení skončit až na tři roky ve vězení.

Skončil v cele
Tři krádeže spáchal v poměrně krátké době 48letý muž z Klášterce nad Ohří. Během uplynulého víkendu odcizil svému příbuznému v bytě na Kadaňské ulici v Chomutově ze zásuvky nočního stolku dvě peněženky s hotovostí v celkové výši 3900 korun. První zářiový den vnikl do domu v obci Blatno. Využil skutečnosti, že zde probíhá rekonstrukce a nikdo zde není. Sebral křovinořez, motorovou pilu a další věci. Za sebou zanechal škodu za 8 tisíc korun. Do třetice pak policisté zjistili, že v srpnu připravil o věci muže z okresního města. Poškozenému pomáhal vstát z vozíku a při této příležitosti mu sebral textilní ledvinku, kde měl muž 7 tisíc korun na hotovosti, osobní doklady, cigarety a zapalovač. Obvinění z krádeže si zdržený již převzal a skončil v policejní cele. Kriminalisté podali podnět ke vzetí jmenovaného do vazby.

Peníze pobírala neoprávněně
39letážena z okresního města připravila stát o 111 tisíc korun. Od prosince 2010 pobírala dávku státní sociální podpory, na kterou neměla nárok. Zamlčela totiž důležité údaje mající vliv na vyplácení těchto dávek, kdy čerpala příspěvek na bydlení. Její jednání policisté vyhodnotili jako podvod, za který ji může soudce poslat až na pět let do vězení.

Dva vykradené domy
Chomutovští policisté pátrají po totožnosti dosud neznámého pachatele, který vnikl do dvou rodinných domů v obci Málkov. Jednomu z majitelů zmizely peníze, dva mobilní telefony a fotoaparát. Majitel druhého objektu seznam odcizených věcí dodatečně předloží. I tak se škoda vyšplhala na téměř 179 tisíc korun. Skutek policisté vyšetřují jako krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 

18.září 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje                                                                                                               

oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207            krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem