Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

JIČÍNSKO – Střet dvou vozidel nepřežil řidič octavie.  

DN JičínDne 25. prosince 2015 chvíli před půl pátou hodinou odpoledne došlo na obchvatu Jičína k tragické dopravní nehodě. Nehoda se udála na silnici první třídy číslo 16 na obchvatu Jičína v úrovni průmyslové zóny. K dopravní nehodě pravděpodobně došlo tak, že sedmačtyřicetiletý řidič Škody Octavia v těchto místech z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Fabia. Řidič octavie na místě zemřel a dvě osoby z fabie byly lehce zraněny. Alkohol byl u řidičky fabie vyloučen dechovou zkouškou. Při nehodě byla způsobena hmotná škoda v předběžné výši 190 tisíc korun.
Po dobu šetření nehody a odstraňování následků tedy zhruba 4 hodiny byla vozovka v místě nehody neprůjezdná a byly stanoveny objízdné trasy. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník.

Míra zavinění, příčiny i bližší okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření jičínských policistů a to včetně provedení nařízené pitvy, která může vyloučit či potvrdit například zdravotní indispozici, či přítomnost alkoholu u řidiče.

por. Bc. Jan Čížkovský
26. prosince 2015, 09:30

 

Odkazy do noveho okna

DN Jičín

DN Jičín 

Detailní náhled

DN Jičín 1

DN Jičín 1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem