Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda

České Budějovice – Štěpánovice – Čelní střet dvou osobních vozidel. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V době okolo půl jedenácté hodiny dopolední dnešního dne (11. 8. 2017) zasahovaly všechny složky IZS na hlavním silničním tahu I/34 z Českých Budějovic na Třeboň u obce Štěpánovice, kde došlo k závažné dopravní nehodě. Řidička (31) osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia, jedoucí ve směru od Třeboně, po projetí pravotočivé zatáčky přejela do protisměru, kde se čelně střetla s osobním vozidlem tovární značky Opel Astra. Ten byl nárazem odmrštěn mimo komunikaci, kde se převrátil na střechu. Jak řidička škodovky, tak řidič (24) i jeho spolujezdkyně (23) v Oplu Astra, utrpěli následkem nehody těžká poranění a byli po vyproštění z vozidel transportováni sanitami ZZS na traumacentrum do českobudějovické nemocnice. Policisté daný úsek silnice uzavřeli a dopravu odkláněli po objízdných trasách.

V odpoledních hodinách dnešního dne pak přišla smutná zpráva. Řidič (24) osobního vozidla Oplu Astra svým zraněním i přes veškerou péči lékařů v nemocnici podlehl. Stal se tak bohužel již třicátou letošní obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích.  

Přesná příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření českobudějovických dopravních policistů a kriminalistů. Případ šetří jako nedbalostní trestné činy usmrcení a těžké ublížení na zdraví.   

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

11. srpna 2017

Odkazy do noveho okna

SDN - 2xOA - Štěpánovice - 04

SDN - 2xOA - Štěpánovice - 04 

Detailní náhled

SDN - 2xOA - Štěpánovice - 03

SDN - 2xOA - Štěpánovice - 03 

Detailní náhled

SDN - 2xOA - Štěpánovice - 02

SDN - 2xOA - Štěpánovice - 02 

Detailní náhled

SDN - 2xOA - Štěpánovice - 01

SDN - 2xOA - Štěpánovice - 01 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem