Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragický střet v Lípě nad Orlicí

RYCHNOVSKO - Řidič dodávky podlehl svým zraněním. 

Tragicky skončila páteční polední dopravní nehoda u motorestu v Lípě nad Orlicí. Záchranáři odvezli do nemocnice tři účastníky události, čtvrtý bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Všechny složky IZS vyjížděly v 11:43 na oznámení jednoho ze svědků na silnici č.I/11 do Lípy nad Orlicí. Řidič nákladního auta zn. Volkswagen s přívěsem jedoucí od Čestic směrem na Týniště nad Orlicí z dosud nezjištěných příčin zareagoval na brzdící domíchávácí nákladní vůz jedoucím před ním přejetím do protisměru. Tam se bohužel čelně střetl s právě projíždějícím nákladním vozidlem zn. DAF s návěsem zn. Groenewegen. Při srážce nákladních vozů se odpojil a roztočil přívěs VW, který poškodil osobní auto zn. Ford Focus, jedoucí za ním směrem na Týniště nad Orlicí. Kamion s návěsem přejel vpravo mimo silnici na travnatý pás, kde poškodil obrubníky. Částí soupravy přejel až na parkovací plochu před motorostem, kde poškodil zaparkovaný vůz zn. Ford Mondeo a odhodil osobní auto zn. Škoda Citigo, přijíždějící v ten okamžik na parkoviště. Záchranáři odvezli dvaačtyřicetiletého řidiče kamionu i  osmaosmdesátiletého řidiče a jeho pětaosmdesátiletou spolujezdkyni ze škodovky do nemocnice. Devětatřicetiletý řidič dodávky bohužel na místě v důsledku svých zranění zemřel. Ke zranění jiných osob nedošlo. Přítomnost alkoholu policisté u všech zúčastněných řidičů na místě provedenými dechovými zkouškami vyloučili. U zesnulého řidiče vyšetřovatel  nařídil soudní pitvu, jejíž součástí bude rozbor krve na přítomnost alkoholu. Škoda této závažné dopravní nehody byla odhadnuta na 1 167.000 korun.
Úsek mezi Týništěm nad Orlicí a Česticemi na frekventované silnici č. I/11 byl z důvodů vyšetřování a odstraňování následků komplikované dopravní nehody v pátek odpoledne  uzavřen až do 18:45 hod. Hlídky policistů řidiče odkláněly na určené objízdné trasy.
 
por. Mgr. Alena Kacálková
16. září 2016

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

16. 9. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

16. 9. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

16. 9. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

16. 9. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem