Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

CHOMUTOV - Dopravní nehoda na silnici R7 - jeden mrtvý, několik zraněných, Ubližoval, rozbíjel, už je ve vazbě..... 

Dopravní nehoda na R7 - jeden mrtvý, několik zraněných
Včera, kolem třinácté hodiny jel s vozidlem Mazda Premacy po silnici l/7 od obce Hora sv. Šebestiána do Chomutova 36letý muž z Jirkova. Poblíž čerpací stanice v obci Křimov začal v husté mlze předjíždět další vozidlo, vyjel do protisměru a tam se čelně střetl s projíždějícím Mercedesem s návěsem. Při nárazu se zranili ve vozidle Mazda spolujezdci, jeden byl s těžkými zraněními letecky transportován do nemocnice v ústí nad Labem, druhý byl s lehkými zraněními převezen do nemocnice v Kadani. V ústecké nemocnici skončil s těžkými zraněními i řidič vozidla Mazda. Hustou mlhu podcenil i řidič dalšího nákladního vozidla Scania s návěsem – 47letý cizinec. Nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám, přehlédl před sebou stojící vozidla Opel Frontera a došlo k nárazu. Řidič, 48letý muž z Prahy, bohužel utrpěl při kolizi zranění, kterým na místě podlehl. Vzhledem k situaci byl provoz na silnici l/7 uzavřen a doprava byla odkláněna na souběžné komunikace.
O několik minut později dojel s vozidlem Opel Zafira kolonu stojících vozidel na silnici l/7 43letý muž z Karlových Varů. Začal se v koloně otáčet a vlivem špatné viditelnosti přehlédl za sebou jedoucí vozidlo VW Transportér – sanitku, která jela se zapnutými výstražnými světly modré barvy a zapnutým výstražným zvukovým znamením k nehodě. Vjel sanitce do jízdní dráhy a došlo ke střetu. Odražený Opel ještě poškodil stojící osobní vozidlo Seat Ibiza. Osádka tohoto vozidla, dvě ženy, utrpěly lehká zranění. Muž z Karlových Varů utrpěl rovněž lehká zranění, byl převezen do nemocnice na ošetření. Osádku sanitky – řidiče a jeho spolujezdkyni letecky transportovali do nemocnice v Ústí nad Labem. Jejich zranění jsou vážná. Provoz na silnici byl obnoven zhruba v půl deváté večer. Okolnosti nehody nadále policisté vyšetřují.

Ubližoval, rozbíjel, už je ve vazbě
50letého muže z Jirkova obvinili kriminalisté z trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí a z poškození cizí věci. Dlouhodobě, nejméně od května 2011, se chová nevhodně ke své manželce. Slovně ji uráží, fyzicky napadá, brání ve styku s dětmi a příbuznými. V několika případech musela žena vyhledat lékařské ošetření. Naposledy se takto choval ve společně obývaném bytě v ulici Na Borku minulý týden. Policisté po vyhodnocení všech informací vykázali násilníka z bytu. Muži zákona dále zjistili, že má na svědomí další trestnou činnost. Během loňského roku poškodil na různých místech v Jirkově pět zaparkovaných vozidel. U aut rozbil nezjištěným předmětem čelní skla, celková škoda se vyšplhala na 33 tisíc korun. Policisté muže následně zadrželi a po nezbytných úkonech byl na státní zastupitelství doručen podnět ke vzetí jmenovaného do vazby. Na základě rozhodnutí Okresního soudu Chomutov byl jmenovaný eskortován do vazební věznice v Litoměřicích.

Objasněné krádeže
Chomutovští kriminalisté obvinili z krádeže a porušování domovní svobody dvojici mužů z okresního města ve věku 25 a 26 let. Oba dva během září a na začátku října vykradli v Jirkově sklepy a balkon. Z místa odnesli kabely, nářadí, koloběžku, dětské jízdní kolo, pilu a další věci. Z balkonu zase zmizelo majitelce různé oblečení a lůžkoviny. Za sebou zanechali celkovou škodu ve výši 18 tisíc korun. Obvinění si převzali, vyšetřování nadále probíhá.

V chatě svítila, ale neplatila
41letá žena z Teplic je podezřelá z krádeže. Ve své chatě v obci Okounov odebírala elektrický proud, za který řádně nezaplatila. Takto si počínala nejméně od července letošního roku. Její jednání nyní vyšetřují policisté z Klášterce nad Ohří.


4. listopadu 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

 

 

vytisknout  e-mailem