Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Tragická dopravní nehoda

Jindřichův Hradec – Dolní Žďár – Třicátá osmá oběť na jihočeských silnicích. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Krátce po třetí hodině odpolední dnešního dne (26. 8. 2016) došlo na hlavním silničním tahu I/34, v blízkosti obce Dolní Žďár na Jindřichohradecku, k tragické dopravní nehodě. Ta si vyžádala již bohužel třicátou osmou letošní oběť na jihočeských silnicích. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Dle prvotního šetření řidič (78) osobního automobilu tovární značky Peugeot, jedoucí ve směru od Třeboně na Jindřichův Hradec, zatím z neurčené příčiny přejel do protisměru, kde se střetl s nákladní dodávkou tovární značky Iveco. Při střetu utrpěl zranění, kterým na místě nehody podlehl. Řidič (48) dodávky utrpěl naštěstí pouze lehké poranění, se kterým byl následně převezen k dalšímu ošetření do jindřichohradecké nemocnice. Hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na souhrnnou částku 350 000 korun. Policisté místo nehody uzavřeli, po následném uvolnění jednoho jízdního pruhu pak mohla vozidla projíždět místem nehody kyvadlově. Plný provoz byl obnoven krátce po sedmé hodině večerní.

Přesná příčina a okolnosti nehody jsou předmětem následného šetření jindřichohradeckých dopravních policistů. K objasnění všech skutečností byla u zemřelého nařízena zdravotní pitva.

Poslední prázdninový víkend bývá ve znamení zvýšeného provozu na silnicích. Rovněž i očekávané vysoké teploty mohou mít vliv na soustředění se řidičů na jízdu. Mějme tyto skutečnosti na paměti, neriskujme, nepřeceňujme své schopnosti a mysleme vždy na pravidlo šťastného návratu.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

26. srpna 2016

 

Odkazy do noveho okna

SDN - Dolní Žďár - JH - 26. 8. 2016 - 01

SDN - Dolní Žďár - JH - 26. 8. 2016 - 01 

Detailní náhled

SDN - Dolní Žďár - JH - 26. 8. 2016 - 02

SDN - Dolní Žďár - JH - 26. 8. 2016 - 02 

Detailní náhled

SDN - Dolní Žďár - JH - 26. 8. 2016 - 03

SDN - Dolní Žďár - JH - 26. 8. 2016 - 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem