Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Tragická dopravní nehoda

KRAJ VYSOČINA: Při nehodě zemřel řidič osobního auta 

Policisté integrovaného operačního střediska přijali v sobotu 8. února časně ráno, deset minut po půl páté, oznámení o dopravní nehodě, která se stala na silnici I/38 na Havlíčkobrodsku u obce Skuhrov. Střetla se zde dvě vozidla - osobní  vozidlo Škoda Octavia a nákladní vozidlo Mercedes Actros. Při střetu vozidel utrpěl řidič v osobním vozidle těžké zranění, kterému na místě podlehl. Ve vozidle cestoval sám. Řidič nákladního vozidla zraněný nebyl. Silnice zůstala po nehodě zcela neprůjezdná a provoz osobních vozidel byl odkláněn na objízdnou trasu přes obec Olešná. Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem šetření na místě.

Při střetu dvou vozidel zemřel v osobním vozidle třicetiletý muž. Vozidla se střetla čelně, kdy osobní vozidlo jelo ve směru od Havlíčkova Brodu, nákladní vozidlo v opačném směru. U řidiče nákladního vozidla byla provedena na místě dechová zkouška s negativním výsledkem. U řidiče osobního vozidla byla nařízena pitva. Okolnosti nehody a míru zavinění šetří policisté z územního odboru Havlíčkův Brod.

Jedná se o první tragickou nehodu, která se stala v únoru. V letošním roce zemřelo při dopravních nehodách v našem kraji celkem osm osob. Lednové tragické dopravní nehody si vyžádaly sedm obětí. Ve dvou případech se týkaly střetů vozidel s chodcem. V jednom případě se dopravní nehoda stala na přechodu pro chodce za dobrých světelných podmínek. Druhá dopravní nehoda se stala večer, tedy za zhoršených světlených podmínek a chodkyně navíc přecházela přes frekventovanou silnici mimo přechod pro chodce. Při letošních šesti dopravních nehodách zemřeli řidiči osobních vozidel. V třech případech vyšlo při šetření tragických nehod najevo, že řidič nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

9. února 2020

vytisknout  e-mailem