Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

NÁCHODSKO - Řidič osobního vozidla nehodu nepřežil 

Česká SkaliceV pátek 27.3.2015 v 16.15 se stala na silnici 1/33 u České Skalice tragická nehoda osobního vozidla a kamionu s návěsem. Řidič Saabu jedoucí od Náchodu, který na místě svým zraněním podlehl, přejel zatím z nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s protijedoucí jízdní soupravou. Ta vlivem střetu narazila do pravých svodidel, poté se vrátila zpět na komunikaci a z důvodu poškození přední nápravy a unikajícím provozním kapalinám se dostala do smyku, přejela do protisměru a prorazila levá svodidla a převrátila se do levého příkopu. Řidič kamionu z nehody vyvázl s lehkým zraněním. Dechová zkouška na alkohol byla u něho negativní.  U 61letého mrtvého řidiče požití alkoholu a jiných návykových látek prokáže až nařízená soudní pitva.
Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku, který odletěl prázdný.
Silnici policisté museli uzavřít a provoz odkláněli po objízdných trasách přes Českou Skalici. Vozovka byla zcela průjezdná a uklizená až půl hodiny po půl noci.
Policisté předběžně vyčíslili škodu na osobním vozidle na 100 tis., u kamionu na 350 tis., u přepravovaném nákladu na 100 tis. a okolním prostředí na 70 tis. korun. Z kamionu vyteklo asi 200 l nafty.
Přesnou příčinu dopravní nehody vyšetřují náchodští policisté.
 

por. Iva Kormošová
28.3.2015, 11:00

Odkazy do noveho okna

Česká Skalice

27.3.2015 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem