Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragická dopravní nehoda

CHOMUTOV - Na místě zemřely dvě ženy, Už je ve vazbě....... 

Tragická dopravní nehoda

Včera, kolem sedmé hodiny ráno, došlo na silnici III. třídy poblíž obce Chbany k dopravní nehodě dvou osobních motorových vozidel. S vozidlem Š Citigo jel 71letý muž z Lounska. Ve vozidle s ním cestovaly dvě ženy ve věku 74 a 75 let. Na křižovatce nedal muž pravděpodobně přednost projíždějící Š Fabii, kterou řídil 31letý muž ze Žatce, a došlo ke střetu. Při nehodě bohužel utrpěly obě spolucestující zranění neslučitelná se životem, samotný řidič byl těžce zraněn. Mladší z řidičů byl převezen s lehkým zraněním na ošetření do nemocnice. Škoda na vozidlech byla odhadnuta na 200 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování kriminalistů v Kadani.   

Už je ve vazbě

Jak jsme již informovali, v úterý přišel neznámý muž do pobočky banky na chomutovském náměstí. Obsluze u přepážky ukázal lísteček, kde měl napsáno, že požaduje vydání finanční hotovosti. Když se ho pracovnice zeptala, zda to myslí vážně a chce peníze, sebral lísteček a z banky odešel. Po pachateli bylo ihned zahájeno intenzivní pátrání, které bylo úspěšné. Za necelé dvě hodiny byl ve spolupráci se strážníky MP Chomutov zadržen 39letý muž. Obvinění z loupeže si převzal a skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl doručen podnět k jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudce byl následně policejní eskortou dopraven do vazební věznice v Litoměřicích. Za uvedené jednání mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvě léta až deset let. Vyšetřování nadále pokračuje.  

V prosinci do chaty

29letý Chomutovan vnikl v prosinci do rekreačního objektu poškozeného v obci Blatno Mezihoří. Celou chatu prohledal a následně odtud odcizil věci, které majitel považoval za odpad a chtěl je vyhodit. Poškozením dveří vznikla škoda za 500 korun. Své jednání bude nyní vysvětlovat komisi MěÚ Jirkov, kam policisté z místního obvodního oddělení přestupek proti majetku odevzdali k projednání. 

Nadával a vyhrožoval

Policisté v Kadani vyšetřují jednání 33letého místního obyvatele. Ve středu v nočních hodinách přišel do domu v Chomutovské ulici. Kopal a bouchal do dveří poškozené a vykřikoval přitom nadávky a výhrůžky. Stejně se zachoval i u dveří do bytu další  ženy, následně je vykopl a do bytu vstoupil přes odpor majitelky. Rozházel tam věci a pak utekl. Uvedené jednání policisté vyhodnotili jako porušování domovní svobody a nebezpečné vyhrožování.

Pozor na dárky

Ze středy na čtvrtek vylezl na balkon ve zvýšeném přízemní v ulici Studentská zatím neznámý zloděj. Z odložené cestovní tašky odcizil několik již zabalených vánočních dárků. Majitelka stanovila jejich hodnotu na necelé 4 tisíce korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

Upozornění

V době od 27.prosince 2017 do 3.1.2018 nebudu přítomna na pracovišti. S dotazy k aktuálnímu nápadu se prosím obracejte na paní Irenu Pilařovou – OTP Louny tlf. 974 437 207 mbl. 724 155 239

22. prosince  2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207     mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem