Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Toxi tým zadržel dva cizince

Karvinsko - v příhraničním městě měli prodávat zakázanou "trávu"... 

Pár měl drogu prodávat přímo v prodejně. V minulých dnech policisté TOXI TÝMU v Českém Těšíně v jedné prodejně zadrželi dvě osoby (58 a 46 let),  občany Vietnamu.

Komisař proti muži (58) zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Žena (46) si vyslechla obvinění pro přečin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Odůvodnění obsahuje skutečnosti, že od počátku roku 2017 v prodejně prodali přesně nezjištěné množství marihuany Tuto drogu, u které vzniká nebezpečí chorobného návyku a nepříznivě ovlivňuje psychiku člověka, zákon řadí mezi omamné a psychotropní látky a jedy. Cizinci tímto „obchodováním“ získali finanční prospěch a jejich hlavními zákazníky byli převážně občané z Polska.

Obviněnému muži podle zákona hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku. Cizinec byl v roce 2015 Okresním soudem v Karviné pravomocně odsouzen  za stejný trestný čin k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou do roku 2020. Obviněné ženě za prodej drogy hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 13. července 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence


 

vytisknout  e-mailem