Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Tolerance a porozumění? Ale kdeže.

LIBEREC – Partnerské neshody vyústily v napadení. 

Ve čtvrtek 13. prosince se kolem 21. hodiny vracel společně žijící pár do místa svého bydliště. Velmi pravděpodobně byl na vině alkohol, který zničil partnerskou idylku již při cestě domů. Jakmile se za oběma zavřely dveře, vytryskly emoce v soukromí panelákového bytu s nebývalou intenzitou.  Příjemně strávené chvilky v pohodlí domova tak vzaly definitivně za své.

Po stupňujících se slovních výměnách začalo něžnější z pohlaví jednat zcela iracionálně. Nejprve se 38letá žena z Liberce rozhodla zasypat sérií úderů svého 43letého partnera. Po několika zásazích odběhla do kuchyně, aby se vybavila na další případné řešení sporu. S kuchyňským nožem, jehož ostří se blížilo velikosti „žraločí ploutve“, se v mžiku vyřítila z kuchyně. Žena nešetřila ani roztodivnými slovními výrazy na adresu svého strnulého partnera. S výmluvnými gesty nožem pokračovala vpřed. Partnerovi rychle došlo, že v takovémto okamžiku nemá šanci jakkoli zvrátit běh událostí ve svůj prospěch. V úvahu přicházelo jediné. Prchnout. Útěkem pravděpodobně předešel dalším šrámům a mimo jiné přivolal na místo muže zákona.
Policisté ženu převezli na služebnu obvodního oddělení, odkud po nezbytných administrativních úkonech putovala do policejní cely. Zároveň dali policisté ženě dýchnout. Přístroj na měření přítomnosti alkoholu v dechu vykázal opakovaně pozitivní hodnoty. Nejvyšší z naměřených pak přesáhla 2,1 promile.

Následujícího dne zahájil policejní komisař trestní stíhání 38leté agresorky, jako obviněné ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování. Té tak v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na tři léta.
Incident si naštěstí nevyžádal zranění.
 

17. prosince 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem