Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

TISPOL na Mělnicku

MĚLNICKO – V minulém týdnu proběhla ve vybraných evropských státech dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na kontroly nákladní a autobusové dopravy. 

Do této dopravní akce se zapojila v pátek 27. července 2018 také hlídka dopravních policistů z Územního odboru Policie ČR Mělník.

V průběhu celého dopravně bezpečnostního opatření se policejní hlídky zaměřily zejména na kontrolu dodržování doby řízení, bezpečnostních přestávek a doby odpočinku, nedodržování povinnosti při přepravě nebezpečných věcí a dalších směrnic a sociálních předpisů. Samozřejmě dohlížely i na dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona číslo 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů souvisejících s provozem na pozemních komunikacích. Současně prováděly kontrolní činnost spojenou s pátráním po osobách, věcech a odcizených vozidlech.

Během několika hodin, na které byla na Mělnicku akce naplánovaná, dopravní policisté zkontrolovali několik desítek vozidel. Téměř polovina řidičů se dopustila přestupku. Nejčastějším přestupkem, který policisté řešili, byl technický stav vozidla. Pozitivním výsledkem těchto kontrol bylo zjištění, že žádný z kontrolovaných řidičů nákladních vozidel a autobusů neřídil pod vlivem alkoholu či jiných omamných a psychotropních látek.

Hlavním cílem dopravně bezpečnostního opatření zaměřeného na kontroly nákladních vozidel a autobusů je omezení neukázněného chování některých řidičů na silnicích a je zejména snížení dopravní nehodovosti a přestupků v silničním provozu.

TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost, nákladní a autobusová doprava.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
30.7.2018

Odkazy do noveho okna

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

DBA TISPOL

DBA TISPOL 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem