Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

TISPOL

MĚLNICKO - V době od 12. do 18. března 2018 proběhla ve vybraných evropských státech, dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. 

Do této dopravní akce se zapojili také policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník.

Během dvou dnů, na které byla na Mělnicku akce naplánovaná, téměř dvě desítky dopravních a pořádkových policistů za několik hodin zkontrolovaly celkem 384 vozidel. Zjistili jsme 68 dopravních přestupků, v příkazním řízení na místě jsme vyřešili 61 z nich a 7 jsme předali k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.

Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena převážně na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Nejčastějším přestupkem, a to ve 12 případech, se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti, v 10 případech, to byl nevyhovující technický stav vozidel. Bezpečnostní pásy nepoužili řidiči a jejich spolujezdci v 7 případech. Dva řidiči řídili pod vlivem alkoholu, nadýchali do jednoho promile alkoholu v dechu. Jejich jednání bude řešit příslušný správní orgán, neboť se jedná o přestupek. Dva řidiči měli pozitivní orientační test na drogy. Jeden řídil bez řidičského oprávnění.

TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost, nákladní a autobusová doprava.

por. Mgr. markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
20.3.2018

vytisknout  e-mailem