Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

TISPOL

MĚLNICKO - Tentokrát se zaměřením na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek 

V době od 3. do 9. června 2019 proběhla ve vybraných evropských státech, dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek. Do této dopravní akce se zapojili také policisté z Územního odboru Policie ČR Mělník.

Během dvou dnů, na které byla na Mělnicku akce naplánovaná, téměř dvě desítky dopravních a pořádkových policistů za několik hodin zkontrolovaly celkem více než stovku vozidel. Zjistili jsme 11 dopravních přestupků, v příkazním řízení na místě jsme vyřešili 9 z nich a 2 jsme předali k vyřízení příslušnému správnímu orgánu.

Přestupkem, kterého se řidiči dopustili, byl například špatný technický stav vozidla, nepoužití bezpečnostních pásů či nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti. Jeden řidič řídil pod vlivem alkoholu, nadýchal do jednoho promile alkoholu. Jeho jednání bude řešit příslušný správní orgán, neboť se jedná o přestupek. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz.

Obdobné akce budou probíhat i v nadcházejícím období.

TISPOL je organizace, která sdružuje evropské policejní sbory v oblasti dopravní problematiky a je založena na předávání zkušeností a informací. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou. Akce jsou vždy zaměřeny na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost, nákladní a autobusová doprava.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
14.6.2019

vytisknout  e-mailem