Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Tisková zpráva operace "BAR"

Dne 12.02. 2010 byla detektivy Národní protidrogové centrály Služby kriminální policie a vyšetřování ukončena operace s krycím názvem „BAR“.  

                                                                                                                                                  Praha 11. března 2010
 
Tisková zpráva
 
Operace „BAR“
 
 
              Po několika měsíčním prověřování byla ve spolupráci s Útvarem rychlého nasazení a Vojenskou policií zadržena organizovaná skupina 4 osob. Tato skupina složená z tří Čechů, přičemž jeden byl vojákem z povolání, a občana Nizozemí se dlouhodobě zabývala prodejem kokainu a indoor pěstováním konopí. Tyto drogy byly následně distribuovány na území hl. m. Prahy a Středočeského kraje.
            K zadržení pachatelů došlo v Praze Letňanech, v době, kdy se snažili prodat 500g 40 procentního kokainu a 3 kg marihuany.
           Bezprostředně po zadržení pachatelů byly provedeny domovní prohlídky v obci Stratov v okrese Praha – východ,v Praze 1 a v Praze 6. V rámci domovních prohlídek se podařilo zajistit celkem tři indoor pěstírny konopí. Produkce pěstíren byla cca 1000 rostlin konopí na jeden pěstební cyklus.
          Organizovaná skupina pachatelů by si mohla prodejem zajištěných drog, v rámci pouliční či klubové distribuce, přijít na finanční prostředky v celkové výši cca 1,5 miliónu Kč.
         Vrchní komisař NPC zahájil trestní stíhání všech čtyř osob a obvinil je z trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dle § 283 odst. 1, odst. 2 písm. a),c) tr. zák., za což jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě až deset let. V současné době jsou dva občané ČR a občan Nizozemí stíháni na svobodě. Na posledního z pachatelů byla soudem pro Prahu 2 uvalena vazba.
 
 
zpracoval:
kpt Bc. Michal Hammer
tiskový mluvčí
 
 
                                                                                                                        vrchní radaplk. Mgr. Jakub FRYDRYCH
                                                                                                                                                  ředitel

vytisknout  e-mailem