Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Tisková zpráva operace "ADAR"

Dne 29. 1. 2009 byla policisty z Národní protidrogové centrály expozitury Brno ukončena operace pod krycím názvem „ADAR“. Po několikaměsíčním prověřování byla zadržena skupina pěti pachatelů, která se zabývala distribucí drog na území Jihomoravského kraje.  

 
                   Praha 15. prosince 2009
 
Tisková zpráva
Operace „ADAR“
 
 Tři pachatelé byli policejním radou obviněni z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů dle ustanovení § 187 odst. 1, 2 písm. a) tr. zákona a jsou stíháni na svobodě
Tito pachatelé se trestné činnosti dopouštěli tím, že se v Brně a v Hodoníně podíleli na nákupu a následném prodeji kokainu v konečném množství kolem 100 gramů, který byl v průběhu operace zajištěn. Čtvrtý pachatel byl rozhodnutím Okresního soudu v Hodoníně vzat do vazby.V  průběhu vyšetřování mu bylo rozšířeno obvinění pro další skutky, spočívající v distribuci dalších druhů omamných a psychotropních látek,a to v období od roku 2007 do ledna 2009. K distribuci docházelo na Hodonínsku a v Brně. Jednalo se především o marihuanu, tablety extáze, LSD, kokain a pervitin. Konkrétně u marihuany je obviněnému prokazováno 2,75 kg, které měl prodat nejméně 15 osobám, z nichž dvě byly mladší 18 leta proto je stíhán i pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů dle § 187 odst. 1,2 písm. a), b) tr. zákona.  Pátý pachatel byl policejním radou obviněn z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů dle ustanovení § 187 odst. 1 trestního zákona, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. V současné době probíhá hlavní líčení před Okresním soudem v Hodoníně. V případě prokázání viny, hrozí čtyřem pachatelům trest odnětí svobody od dvou do desíti let.
zpracoval:
kpt Bc. Michal Hammer
tiskový mluvčí
                                                                                                                                                    vrchní radaplk. Mgr. Jakub FRYDRYCH v.r.
                                                                                                                                                                                     ředitel
 

vytisknout  e-mailem