Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Tisková zpráva

Bezpečnostní opatření v souvislosti s oslavami 17. listopadu 

V souvislosti s nadcházejícími oslavami Dne boje za svobodu a demokracii připravují pražští policisté adekvátní bezpečnostní opatření. Pražské policisty budou posilovat i kolegové z pořádkové služby a antikonfliktních týmů jiných krajských ředitelství.

Úředníci Magistrátu hlavního města Prahy evidují celou řadu oznámených shromáždění, meetingů a doprovodných akcí či průvodů. Vzhledem k tomu se budou se na zajištění klidu a veřejného pořádku podílet stovky policistů napříč různými složkami. V ulicích metropole budou od brzkých ranních hodin působit policisté z pořádkové a dopravní služby, kriminalisté, ale rovněž i policisté z cizinecké policie nebo antikonfliktního týmu. V případě příznivého počasí bude připraven i vrtulník, který pomůže policistům průběh jednotlivých akcí monitorovat a činnost policistů tak výrazně zefektivní.

Pražští policisté v rámci příprav bezpečnostního opatření spolupracují i s dalšími subjekty a to městskou policií, dopravním podnikem a magistrátem či jednotlivými městskými částmi.  Rovněž velmi úzce komunikují s organizátory jednotlivých oznámených akcí a také s kolegy z ochranné služby policejního prezidia. Některých oznámených akcí se totiž plánují zúčastnit i chráněné osoby.

V souvislosti s množstvím oznámených akcí a pochodů se Pražané i turisté setkají s četnými uzavírkami zejména v centru metropole. Prioritou dopravních policistů a strážníků městské policie bude v každém případě zajištění plynulosti a bezpečnosti silničního provozu. Ačkoliv policie učiní maximum pro zachování klidu a pořádku, doporučuje v tomto ohledu rezidentům dotčených lokalit zvážit dočasné přeparkování vozidel. Policisté zároveň apelují na ostatní účastníky silničního provozu, aby sledovali běžné informační portály, řídili se pokyny policistů a strážníků nebo se dle svých možností centru města úplně vyhnuli.

Policie ČR v rámci připravovaného bezpečnostního opatření rovněž přichází s novinkou tzv. online zpravodajstvím, kdy v rámci internetového odkazu www.policie.cz/opatreni bude informovat o aktuálním vývoji v metropoli.

Další doporučené informační zdroje:

Aktuální seznam oznámených (případně zakázaných) akcí a shromáždění:
http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/vyhlasky_a_narizeni/prehled_verejnych_shromazdeni/index.html

Aktuální informace k omezení veřejné hromadné dopravy:
http://www.dpp.cz/omezeni-dopravy/zmeny-v-doprave-behem-konani-akce-korzo-narodni-2016/
http://www.dpp.cz/mimoradne-udalosti/

Informace o dopravních omezeních v centru metropole:
http://kamery.praha.eu/Situace.jsp
http://www.praha1.cz/cps/doprava-parkovani-uklid-informace-o-omezenich-v-doprave-a-parkovani.html

mjr. Mgr. Andrea Zoulová – 15. listopadu 2016

vytisknout  e-mailem