Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková zpráva

Dnes se v budově Policejního prezidia ČR konal mimořádný brífink policejního prezidenta plk. Mgr. Martina Červíčka, na kterém ředitel Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality SKPV (dále jen ÚOKFK) plk. Mgr. Tomáš Martinec oznámil rezignaci na svou funkci. 

Policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček v úvodu brífinku zopakoval, že přijal od Vrchního státního zastupitelství v Praze podnět, kterým se začal zabývat odbor vnitřní kontroly. „Předběžné výsledky prověřování tohoto podání očekávám nejdříve do dvou týdnů“, uvedl policejní prezident. Současně vyjádřil přesvědčení, že nadále spolupráce mezi Vrchním státním zastupitelstvím a Policií ČR bude vedena na odpovídající profesní úrovni a ve smyslu zákonnosti.
 
 „Během dvou let, kdy jsem působil jako ředitel ÚOKFK, dosahuje útvar velmi dobrých výsledků ve všech oblastech, kterými se zabývá," uvedl na úvod svého vystoupení ředitel ÚOKFK plk. Martinec. Zároveň dodal, že si za současných okolností osobně nedovede představit další vzájemnou spolupráci s Vrchním státním zastupitelstvím v Praze, a proto se rozhodl k 15. květnu 2013 rezignovat na svou funkci.
 
Policejní prezident závěrem poděkoval za práci plk. Martincovi a uvedl, že si váží jeho osobního rozhodnutí, kterým povýšil zájem Policie ČR, resp. ÚOKFK nad osobní zájmy. Současně uvedl, že chce s plk. Martincem  spolupracovat v řídící pozici v rámci Policie ČR. Zároveň zdůraznil, že vyšetřování rozpracovaných trestních věcí ÚOKFK bude nadále pokračovat standardně a ve spolupráci s příslušným státním zastupitelstvím ve vzájemné důvěře.
 
Do doby, než bude obsazena funkce novým ředitelem, útvar bude řídit dosavadní náměstek ředitele ÚOKFK plk. Ing. Emil Kračmar.  
 
plk. Mgr. Pavla Kopecká
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
22. dubna 2013

vytisknout  e-mailem