Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Tisíce motorkářů míří na jižní Moravu v rámci Super Rally 2024

KRAJ: Policisté budou dohlížet na dopravu i veřejný pořádek. 

AKTUALIZACE:

Od nedělního časného rána účastnící srazu mířili ke svým domovům. Kolem půl jedenácté dopoledne už byl kemp téměř prázdný. Celá akce proběhla bez komplikací a narušení veřejného pořádku. Dva řidiči vyrazili na cesty pod vlivem alkoholu (přestupkové hodnoty), oběma byla zakázána další jízda a čeká je správní řízení. Během rána a dopoledne usměrňovali policisté křižovatku na I/52 u Aquqlandu Moravia tak, aby se motorkáři po skupinách a bezpečně zapojili do proudů aut ať už na Mikulov či na Vídeň. Veškerá dopravní opatření spojená s akcí jsou aktuálně rušena. 

mjr. Pavel Šváb, 19.05. 2024, 11:00

Během prvního dne dorazilo do kempu, kde se sraz koná, téměř šest tisíc účastníků. Jejich příjezd probíhal plynule, bez výraznějších dopravních komplikací a nehod.

por. David Chaloupka 16. května 2024

Jihomoravští policisté se chystají na opatření v souvislosti s konáním akce Superrally 2024, která se do České republiky vrací po 7 letech. Od středy začnou najíždět do Pasohlávek motorkáři z celé Evropy. Nejen na příjezd či nedělní odjezd majitelů motocyklů značky Harley-Davidson budou dohlížet jihomoravští policisté. Připravena bude speciální pořádková jednotka, v okolních obcích budou posílené hlídky obvodních oddělení, nasazen bude i moto-tým, který se zaměří na průjezdnost komunikací i na nesprávné předjíždění, požívání alkoholu či omamných látek či na způsob jízdy. V pohotovosti budou také cizinečtí policisté, kriminalisté či tlumočníci. Komunikace mezi kruhových objezdem u Aqualandu Moravia směrem na Pasohlávky bude zjednosměrněná (viz nákres). Řidiči by na komunikaci I/52 i příjezdových trasách měli počítat s vyšším provozem motorek.

13.05.2024, mjr. Pavel Šváb

Odkazy do noveho okna

Super Rally 2024

Super Rally 2024 

Detailní náhled

pohled dron

pohled dron 

Detailní náhled

SR 2024_rozjezd

SR 2024_rozjezd 

Detailní náhled

SR 2024_rozjezd

SR 2024_rozjezd 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem