Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Těžký náklad

Ostrava: Přetížené vozidlo 

Policisté z dálničního oddělení Ostrava zaregistrovali nákladní vozidlo, které mělo na korbě stavební náklad i pracovní nářadí. Na tom by nebylo nic zvláštního, avšak vozidlo se jevilo, že není konstruované na takovou zátěž…

Vozidlo jedoucí po ulici v Ostravě – Přívoze řídil 28letý muž. Policisté zkontrolovali technický stav automobilu a provedli nízkorychlostní kontrolní vážení a měření. Zjistili překročení povolené maximální přípustné hmotnosti vozidla. Naměřená hodnota byla téměř 4200 kilogramů, přičemž překročení bylo téměř o 1200  kilogramů. Dále, došlo k překročení povolené hmotnosti na nápravě automobilu, kdy na druhé nápravě činilo přetížení 1200 kilogramů.  

Policisté zakázali řidiči další jízdu s tímto vozidlem do doby odstranění závady (překročení hmotnosti) a uložili mu na místě v příkazním řízení pokutu ve výši 10 000 korun. Dopravce (provozovatel) je podezřelý ze spáchání přestupku dle zákona o pozemních komunikacích, přičemž policisté věc oznámili příslušnému správnímu orgánu.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 31. července 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem