Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Těžké zranění při dopravní nehodě

a další víkendové zprávy. 

Krádež měděných svodů

Neznámý pachatel odcizil z novostavby rodinného domu celkem 3 kusy instalovaných venkovních okapových měděných svodů, včetně kotevního materiálu. Při krádeži poškodil i venkovní fasádu domu. Majiteli tak způsobil škodu 19 000,- Kč.

Vloupání do kamionů

Na Policii ČR v Prostějově byly o víkendu nahlášeny dvě krádeže vloupáním do nákladních vozidel. Na ulici Letecká odcizil neznámý pachatel z kabiny nákladního auta příruční tašku s osobními doklady řidiče a finanční hotovostí. Způsobil mu tak škodu 5 500,- Kč. Z kamionu na ulici Kralická odcizil pachatel peněženku s finanční hotovostí a doklady řidiče. Škoda v tomto případě je vyčíslena na 4 550,- Kč.

Krádež kabelky s věcmi

Neznámý pachatel na ulici Konečná v Prostějově využil na parkovišti před prodejnou obuvi nepozornosti ženy (1988) a z kufru auta odcizil její kabelku s věcmi. Žena tak přišla o finanční hotovost ve výši 51 000,- Kč a mobilní telefon.

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

Dne 27.7.2008 v 9.35 hodin jel řidič (1970) s osobním motorovým vozidlem Škoda Fabia po ulici Plumlovská v Prostějově směrem do centra města. Když přijížděl k přechodu pro chodce u obchodního domu Penny Market spatřil až v poslední chvíli chodkyni (1930), která předtím na přechodu vstoupila do vozovky. I přes prudké brzdění se nepodařilo řidiči střetu zabránit. Chodkyně nárazem utrpěla těžké zranění a byla převezena do nemocnice. U řidiče Fabie policisté provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem, v dechu mu naměřili 1.68 promile alkoholu. Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení. Muž je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a Ublížení na zdraví.


Odkazy do noveho okna

DN_Plumlovská

DN_Plumlovská 

Detailní náhled

DN_Plumlovská_1

DN_Plumlovská_1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem