Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„Těžká váha“ v jednom týdnu zastavena podruhé!

Ms kraj - dopravní policisté během jednoho týdne kontrolovali řidiče kamionu a v obou případech navážili přetížení vozidla. 

Velké překvapení pro policisty ze skupiny „Kamion týmu“ bylo, když u jednoho z nákladních vozidel, s odstupem šesti dní od poslední dopravní kontroly, navážili přetížení jízdní soupravy o více než 35 tun. Již dne 14. června jsme informovali o tom, že dopravní policisté koncem minulého týdne na jedné z ostravských silnic provedli kontrolu řidiče přetíženého kamionu, přičemž zjistili přetížení jízdní soupravy o 48 tun, jak jsme informovali v tiskové zprávě https://www.policie.cz/clanek/policiste-zastavili-tezkou-vahu.aspx.

Stejného řidiče dopravní policisté opětovně zastavili ke konci tohoto týdne na jedné z ostravských silnic. Následným kontrolním vážením zjistili, že povolená hmotnost jízdní soupravy byla překročena o více než 35 tun. Také v rámci kontroly naměřili překročení délky o 5,6 m a šířky o 0,19 m. Řidiče tohoto vozidla i tentokrát jako provozovatele oznámili příslušnému správnímu úřadu, kde mu hrozí pokuta až ve výši půl milionu korun. Avšak s tím, že nerespektoval zákaz jízdy po předešlém nízko rychlostním kontrolním vážení. I v tomto případě policisté zjistili, že řidič nedodržoval sociální předpisy v silniční dopravě.

Vozidlo bylo policisty na místě zajištěno technickým prostředkem a řidiči byla zakázána další jízda. Jelikož nepředložil potřebné povolení ke zvláštnímu užívání pozemní komunikace, veškerá porušení, kterých se dopustil, budou řešena příslušným úřadem ve správním řízení.

Video z vážení: https://youtu.be/VTK8cWKFaI4

nprap. Bc. Jaroslav Drobek
oddělení tisku
17.06.2022

Odkazy do noveho okna

Foto - zajištění technickým prostředkem

Foto - zajištění technickým prostředkem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem