Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pád stromu prošetřují kriminalisté jako obecné ohrožení-doplnění

J.Hradec - Dačice - Vycházka mateřské školy skončila tragicky, jedno dítě zemřelo.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Doplnění informace: O tomto víkendu  v českobudějovické nemocnici  vyhasl život nezletilého dítěte, na které dne 29. června spadl  vzrostlý strom. Tuto tragickou událost i nadále intenzivně prošetřují jindřichohradečtí kriminalisté jako trestný čin obecné ohrožení z nedbalosti.

por. Mgr. Bc. Hana  Millerová, jh.pis@pcr.cz 

3. července 2017

Původní zpráva níže:

Dnešního dne v dopoledních hodinách, při vycházce dětí  s učitelkami a asistentkami z mateřské školy v obci na Dačicku,došlo k tragické události. Na děti, jenž se vracely z vycházky zpět do školky spadl z dosud nezjištěných příčin vzrostlý strom. Tento zasáhl celkem pět dětí a následně se skácel na vozovku. Jedno z dětí bylo  s velmi vážným poraněním hlavy přepraveno do nemocnice v Č.Budějovicíh, další je zraněno v oblasti hlavy vážně. Tři děti  utrpěly oděrky a pravděpodobně i lehčí zranění. Na místo události se ihned dostavili dačičtí policisté, zdravotníci  i kompletní výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování z J.Hradce. Po precizním zadokumetování události na místě samém policejní komisařka zahájí v nejbližších hodinách  úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

S ohledem na věk poškozených, na jejich rodinné příslušníky i na citlivost případu samotného nebude policie  bližší informace k této tragické události poskytovat. Děkujeme.

por. Mgr. Bc. Hana  Millerová, jh.pis@pcr.cz 

29. června 2017

vytisknout  e-mailem