Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Těžce zraněnému muži při dopravní nehodě neposkytla první pomoc a odjela

RAKOVNICKO – Řidička je podezřelá ze dvou trestných činů. 

Krátce po osmé hodině ranní, v sobotu 4. září, vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému k vážné dopravní nehodě na křižovatce v katastru obce Kolešov, při které se střetlo osobní vozidlo s motocyklem. Celou věc si převzali od dopravních policistů kriminalisté.

K dopravní nehodě došlo pravděpodobně tak, že 56letá řidička osobního vozidla Škoda Superb jela po vedlejší silnici třetí třídy ve směru od Kolešova na Karlovy Vary, přičemž na křižovatce se silnicí I. třídy č. 6, takzvanou „karlovarkou“, kde je dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“, odbočovala a vjížděla doleva v době, kdy z pravé strany po hlavní silnici přijížděl motocykl Yamaha s 61letým řidičem. Motocyklista začal prudce brzdit, aby zabránil střetu, avšak bohužel při brždění spadl se strojem na komunikaci, poté narazil do zadní části Superbu a nakonec byl vlivem nárazu odhozen do příkopu.

Motocyklista, který utrpěl při nehodě těžké zranění, byl vrtulníkem transportován do jedné z pražských nemocnic. Řidička vozu Škoda Superb na místě dopravní nehody nezastavila, aniž by poskytla pomoc zraněnému muži a odjela směrem do Prahy. Šetřením policisté zjistili totožnost řidičky a posléze v místě jejího bydliště ohledali i poškozené vozidlo. 

V současné době je šestapadesátiletá žena podezřelá ze dvou trestných činů, a to z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což jí v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody až na pět let.

Veškerými okolnostmi se zabývají rakovničtí kriminalisté.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
6. září 2021

vytisknout  e-mailem